Προσφυγική θύελλα στη Βουλή της Γερμανίας!

Αφορμή, οι βίαιες ταραχές στο ΚέμνιτςΕκρηκτική χαρακτηριζόταν χθες από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης η συνεδρίαση στο γερμανικό Κοινοβούλιο, καθώς κονταροχτυπήθηκαν μέσω των ομιλιών τους η Ανγκελα Μέρκελ και ο επικεφαλής της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) Αλεξάντερ Γκάουλαντ. Στην πρώτη συνεδρίαση της Μπούντεσταγκ μετά τις πρόσφατες βίαιες διαδηλώσεις στο Κέμνιτς, ο Γκάουλαντ απαρίθμησε σειρά από αξιόποινες πράξεις προσφύγων και αιτούντων άσυλο στη χώρα, ενώ δεν παρέλειψε να εξαπολύσει λεκτικά βέλη κατά της πολιτικής της Μέρκελ στο Προσφυγικό.

«Οσο αηδιαστικοί και αν είναι οι χιτλερικοί χαιρετισμοί, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι το πραγματικά σοβαρό γεγονός στο Κέμνιτς ήταν η αιματηρή πράξη που διαπράχθηκε από δύο αιτούντες άσυλο» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του AfD. Απευθυνόμενος στη Μέρκελ τόνισε: «Κυρία καγκελάριε, (…) είστε ταμπουρωμένη στην καγκελαρία, μακριά από την πραγματικότητα»!

Από την πλευρά της, η Ανγκελα Μέρκελ καταδίκασε τις ξενοφοβικές επιθέσεις και τη χρησιμοποίηση ναζιστικών συνθημάτων. «Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία να καταδιώκονται άνθρωποι, να χρησιμοποιούνται βία και ναζιστικά συνθήματα» τόνισε και πρόσθεσε: «Δεν θα επιτρέψουμε ολόκληρες ομάδες στην κοινωνία μας να αποκλείονται μέσα στη σιωπή». Παράλληλα, κάλεσε την Ε.Ε. να δείξει αλληλεγγύη στο Προσφυγικό.

«Κουτσουλιά»

Στη συζήτηση συμμετείχε και ο πρώην επικεφαλής του SPD Μάρτιν Σουλτς. Απευθυνόμενος στον Γκάουλαντ και υπενθυμίζοντας δήλωση που είχε κάνει πριν από μήνες προκαλώντας σάλο, όταν υποστήριξε ότι ο Χίτλερ και οι ναζί ήταν μόνο «μια κουτσουλιά» στην ιστορία της χώρας, ο κ. Σουλτς τόνισε: «Κύριε Γκάουλαντ, πολλές κουτσουλιές φτιάχνουν έναν σωρό από κοπριά, στον οποίο ανήκετε εσείς στη γερμανική ιστορία».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα