Koza Mostra: Πρώτα στην καρδιά, μετά στα… αυτιά!

Το θεσσαλονικιώτικο συγκρότημα, που πάντρεψε κιλτ με φουστανέλα, αποκαλύπτεται στη «δημοκρατία»Από την
Ελένη Σκάρπου

Τι κοινό έχουν ο Ηλίας Κόζας, ο Δημήτρης Χριστώνης, ο Τάσος Γκέντζης, ο Στέλιος Τσομπανίδης, ο Πέτρος Λαγόντζος και ο Τάσος Κορκοβέλος; Είναι εκείνοι που γίνονται μια γροθιά στη σκηνή και συνθέτουν τους αγαπημένους μας Koza Mostra.

Πρόκειται για ένα θεσσαλονικιώτικο συγκρότημα που παίζει με διάφορες μουσικές αποχρώσεις, όπως σκα, εναλλακτική folk, balkan, πανκ ροκ. Αν τους χαρακτηρίζει κάτι εκτός από το είδος της μουσικής τους, είναι σίγουρα η εμφάνισή τους, αφού πρωταγωνιστούν το κιλτ και η φουστανέλα.

Τους γνωρίσαμε καλύτερα το 2013 μέσα από τη συμμετοχή τους στη Eurovision και το τραγούδι με τον Αγάθωνα «Alcohol is free». Εξακολουθούμε να τους αγαπάμε για την αυθεντικότητα, την εξωστρέφεια, τον αγώνα που καταβάλλουν για να εξελίσσονται. Οπως οι ίδιοι ισχυρίζονται, η μουσική τους χτυπά πρώτα στην καρδιά και μετά στα αυτιά. Αυτή είναι η φιλοσοφία των Koza Mostra και είναι πολύ χαρούμενοι που βρήκαν τόσους συνοδοιπόρους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. «Στις 13 Σεπτεμβρίου εμφανιστήκαμε στο Greenwave fest, στη Θεσσαλονίκη. Αύριο θα είμαστε στο Burger fest, στην Αθήνα.

Στις 29 Σεπτεμβρίου θα μας βρείτε στο Sputnik fest, στη Θεσσαλονίκη. Με δεδομένο ότι από τα μέσα Ιουνίου έως αρχές Οκτωβρίου δεν θα έχουμε σταματήσει καθόλου, πρωταρχικός στόχος είναι ένα καλό διάλειμμα ώστε να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε και σε όλα αυτά που προηγούνται των συναυλιών μας» δηλώνει ο frontman των Koza Mostra Ηλίας Κόζας, που περιγράφει την τρέχουσα περίοδο ως κάτι όμορφο, μεστό και πολλά υποσχόμενο.

Αντιξοότητες

«Η αλήθεια είναι πως βρισκόμαστε σε μια πολύ ωραία φάση. Πρόσφατα κυκλοφορήσαμε τον καινούργιο μας δίσκο δουλεύοντας ήδη πάνω στον τρίτο, στον οποίο θα έχουμε και κάποιες συμμετοχές που μας τιμούν πάρα πολύ. Είμαστε σε ένα σημείο που έχουμε εκμηδενίσει κόμπλεξ και αναστολές, και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς και τη συνέχειά μας» τονίζει ο Ηλίας Κόζας. Μαζί με τους συνεργάτες και φίλους αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες της εποχής μέσα από τη δική τους καθημερινή προσπάθεια.

«Αντιξοότητες πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν, επομένως από τη μεριά μας αυτό που μένει να κάνουμε είναι να τις αντιμετωπίζουμε και να μη σηκώνουμε τα χέρια ψηλά με την πρώτη δυσκολία. Σε σχέση με τον κλάδο μας, έχουν προκύψει και καλά και κακά. Από τη μία πλευρά παρατηρούμε καλλιτέχνες να ισοπεδώνουν ηθικές και αξίες στον βωμό του χρήματος και της τηλεθέασης, αλλά από την άλλη όλο και πιο πολλοί αντιτίθενται σε αυτή τη “νέα” κουλτούρα, με αποτέλεσμα την ενδυνάμωση του underground κοινού, που ήταν αρκετά αδύναμο στη χώρα μας» εξομολογείται ο Ηλίας και αποκαλύπτει από πού προκύπτει η έμπνευση του συγκροτήματος: «Δεν θέλω να φανεί περίεργο, αλλά εντελώς λακωνικά θα απαντήσω… από την καθημερινότητα».

Χωρίς νόρμες και σύνορα

Τι είναι αυτό που ενώνει τους έξι ανθρώπους πάνω και κάτω από τη σκηνή, ώστε να εξελίσσονται; «Η μουσική… είναι τρόπος ζωής, την οποία παίρνουμε και δίνουμε καθημερινά» λένε και επιμένουν πως το είδος της μουσικής που πρεσβεύουν τους δίνει τις προοπτικές που θέλουν.
«Στην ουσία εμείς καθορίζουμε τις προοπτικές μας, διότι αυτό που παίζουμε είναι ένα κράμα από αρκετά είδη που πλάθουμε όπως εμείς θέλουμε κάθε φορά, χωρίς νόρμες και σύνορα. Είναι μεν δύσκολο στην αρχή, αλλά σου δίνει τεράστια ευκολία, ώστε να έχεις μεγαλύτερη εκφραστική ποικιλία χωρίς να νιώθεις ότι παραστρατείς» καταλήγει ο Ηλίας Κόζας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα