Αννα Βίσση: «Δεν χόρτασα τη Θεσσαλονίκη»

Η Αννα Βίσση μίλησε για το κοινό, τον Καρβέλα και για την πόλη, που είναι η μεγάλη «πληγή» της!

Από την
Ελένη Σκάρπου

Δεν μας έχει συνηθίσει σε χλιαρές καταστάσεις και σίγουρα κάθε φορά που βγαίνει στη σκηνή είναι και μια καινούργια έκπληξη. Οι μουσικές της αγαπιούνται από όλες τις ηλικίες, κι αυτό αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά, αφού κάτω από το stage της 83ης ΔΕΘ οι φαν της Αννας Βίσση ήταν παιδιά, έφηβοι, φοιτητές, οικογενειάρχες, εργένηδες, παππούδες και γιαγιάδες. Εκείνη τραγούδησε όλες τις επιτυχίες της και ο κόσμος αφέθηκε στα συναισθήματά του και ταξίδεψε μέσα από τους στίχους και τις μελωδίες.

«Δεν ξέρω τι να πρωτοπώ, γιατί ήρθαν εδώ σήμερα όλες οι γενιές. Εκανα μια επιλογή από όλες μου τις επιτυχίες. Οι επιτυχίες, βέβαια, είναι κάτι σχετικό. Δεν μπορώ ακριβώς να μαντέψω ποιο θα είναι το αγαπημένο, το ένα και κοινό τραγούδι από όλα αυτά τα χρόνια. Ας πούμε ότι είναι το “Δώδεκα”, το οποίο θα το πω τελευταίο, γι' αυτό θα πρέπει να μείνετε όλοι ως το τέλος» ανέφερε η Αννα Βίσση και πραγματικά το «Δώδεκα» υπήρξε συγκλονιστικό, με το κοινό να τραγουδά, να βιώνει, να εκτονώνεται.

«Ας είναι καλά ο Καρβέλας για όλες αυτές τις επιτυχίες» τόνισε στη συνέχεια η γνωστή τραγουδίστρια, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της για εκείνον τον παλιό καλό καιρό, ενώ επέμεινε ότι δεν έχει καταφέρει να χορτάσει τη Θεσσαλονίκη.

«Είναι μια πληγή για μένα η Θεσσαλονίκη. Δεν την ευχαριστήθηκα, εκτός από τα πολύ παλιά χρόνια που ερχόμουν με τον Νίκο - κι ήταν και πιο αγνά εκείνα τα χρόνια. Οταν μετράς 45 χρόνια καριέρας είναι ωραίο και θα 'θελα κάθε χρόνο οι επιλογές μου να είναι καλύτερες. Δεν είχα σταθεί τυχερή τα προηγούμενα χρόνια, ώστε να βρω έναν χώρο όπου θα μπορέσω να δώσω στη Θεσσαλονίκη και στον κόσμο της -που ξέρω ότι με αγαπάει- κάτι παραπάνω. Βρήκα λοιπόν έναν χώρο πολύ γλυκό, στο κέντρο της πόλης, το Barbarella, που μοιάζει πολύ με αυτό που έφτιαξα στην Αθήνα, και θα μπορέσει να φιλοξενήσει αυτό που δημιούργησα με τους συνεργάτες μου. Ξεκινάμε στις 5 Οκτωβρίου» επεσήμανε και «βάφτισε» τις εμφανίσεις της στη Θεσσαλονίκη «Στο κέντρο της πόλης».

Αντιμέτωπη με δυσκολίες

Μάλιστα, χθες κυκλοφόρησε το νέο, τριπλό live cd της, με τίτλο «Hotel Ermou Live, 2015-2018», από το οποίο δεν λείπει τίποτα από όλα αυτά που έχουμε αγαπήσει τα προηγούμενα χρόνια και συνδέεται άμεσα με τις εμφανίσεις της στο Hotel Ermou την τριετία που μας πέρασε.

Κι αν πριν από λίγο καιρό η συναυλία της στη Θεσσαλονίκη ακυρώθηκε λόγω καιρού και τα γεγονότα στο Μάτι την έφεραν αντιμέτωπη με δυσκολίες και άσχημες προσωπικές μνήμες, ήρθε αυτή η συναυλία στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, σε μια συμπαραγωγή με το νούμερο 1 ελληνικό ραδιόφωνο της πόλης, το Κοσμοράδιο 95.1, που την έφερε πιο κοντά στο κοινό. Λίγο νωρίτερα, οι Onirama είχαν φέρει τη δική τους αύρα στη σκηνή, σε πιο ποπ ρυθμούς, ξεσηκώνοντας επίσης μικρούς και μεγάλους.