Οι «Βάτραχοι» του σήμερα με Πόε και Μπουκόσφκι

Στην Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής

Με μια ανατρεπτική διασκευή της κωμωδίας «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη αρχίζει στις 13 Οκτωβρίου η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής την καλλιτεχνική της περίοδο. Οι εκκεντρικοί Opera Chaotique (φωτό) με την ιδιαίτερη αισθητική και η αναγνωρισμένη Ομάδα Κουκλοθεάτρου Merlin, που εδρεύει και δημιουργεί στο Βερολίνο, ενώνουν τις δυνάμεις τους, μεταφέρουν τους «Βατράχους» στη σημερινή εποχή και παρουσιάζουν μια συναρπαστική ιστορία με μουσικές αλχημείες, σκοτεινές μπαλάντες, σουρεαλιστική φαντασία, μαύρο χιούμορ, εντυπωσιακές κούκλες και μάσκες. 

Σε αυτή τη διασκευή των «Βατράχων» του Αριστοφάνη ο Διόνυσος συναντά τον Εντγκαρ Αλαν Πόε, τον Τσαρλς Μπουκόφσκι, τον Αρθούρο Ρεμπό, ενώ το πνεύμα του Τομ Γουέιτς περιπλανιέται στα βερολινέζικα καμπαρέ ξορκίζοντας τους εφιάλτες που στοιχειώνουν τα όνειρά μας.

Το έργο μεταφέρεται στη σημερινή εποχή ως μια αφηγηματική μουσική ιστορία. Ο Διόνυσος έπειτα από 2.500 χρόνια παραμένει απογοητευμένος από το χαμηλό πνευματικό επίπεδο των ανθρώπων και αποφασίζει να στραφεί στους πεφωτισμένους νεκρούς του Κάτω Κόσμου. Στο ταξίδι του συναντάει, εκτός από τον Ευριπίδη και τον Αισχύλο, τους Ρεμπό, Μπουκόφσκι, Πόε, Εμπειρίκο και άλλα λαμπρά πνεύματα του παρελθόντος, σε μια αναζήτηση που στο τέλος έχει μια απρόσμενη ανατροπή. Μαζί τους επί σκηνής θα είναι ο χαρισματικός Σταύρος Παργινός στο βιολοντσέλο και η ταλαντούχα υψίφωνος Λητώ Μεσσήνη. Παραστάσεις θα δοθούν στις 13 και τις 14 Οκτωβρίου, και ξανά τον Μάιο του 2019.