Ο Ντ. Τραμπ «ομολόγησε» τον… έρωτα για τον Κιμ!

Η Πιονγιάνγκ είναι ακόμη διστακτικήΤον πολιτικό «έρωτά» του για τον Κιμ Γιονγκ Ουν εξέφρασε το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ! 

«Εγώ ήμουν πραγματικά σκληρός – και το ίδιο και εκείνος. Και πηγαίναμε μπρος και πίσω» δήλωσε ο Τραμπ στη διάρκεια συγκέντρωσης υποστηρικτών του κόμματός του στη Δυτική Βιρτζίνια αναφερόμενος στον Κιμ. «Και μετά ερωτευτήκαμε, εντάξει; Οχι, πραγματικά, μου έγραψε όμορφες επιστολές και είναι πραγματικά σπουδαίες επιστολές» πρόσθεσε με το γνωστό γλαφυρό ύφος του ο ισχυρός άνδρας των ΗΠΑ, θέλοντας να δώσει προφανώς τον τόνο για το κλίμα που επικρατεί πλέον ανάμεσα σε Ουάσινγκτον και Πιονγιάνγκ.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος Τραμπ μιλά με τον τρόπο αυτόν για τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας. Πριν από λίγες μέρες στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ είχε εκθειάσει και πάλι τις αρετές του Κιμ. Η πρόοδος που έχει σημειωθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι σημαντική. Παρ’ όλα αυτά, η Πιονγιάνγκ εμφανίζεται ακόμη διστακτική.

Αφοπλισμός

Χαρακτηριστική είναι, άλλωστε, η δήλωση του επικεφαλής της βορειοκορεατικής διπλωματίας Ρι Γιονγκ Χο, ο οποίος τόνιζε πως η χώρα του δεν θα προβεί στον αφοπλισμό της αν πρώτα δεν αποκατασταθεί πλήρως η εμπιστοσύνη με τις ΗΠΑ.
Πίσω στην Ουάσινγκτον, πάντως, ο Τραμπ καλείται να αντιμετωπίσει την υπόθεση Κάβανο, του υποψήφιου για το Ανώτατο Δικαστήριο, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο πρόεδρος δήλωσε ότι δεν σκέφτεται να αποσύρει την υποψηφιότητα Κάβανο για τη θέση, αλλά αποδέχθηκε έπειτα από πιέσεις να δοθεί εντολή στο FBI να διεξαγάγει επιπρόσθετη έρευνα για την υπόθεση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα