«Εσβησε» σε ηλικία 94 ετών ο τραγουδιστής Σαρλ Αζναβούρ

Ηταν ο Γάλλος «Φρανκ Σινάτρα»Τραγουδιστής, ηθοποιός, στιχουργός, συνθέτης αλλά και διπλωμάτης. Ο Σαρλ Αζναβούρ (φωτό), ο Γάλλος «Φρανκ Σινάτρα», ο ερμηνευτής ο οποίος έγινε διάσημος για την μπαλάντα του «She», άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 94 ετών. 

Ο Γάλλος Αζναβούρ με τις αρμένικες ρίζες είχε συμπεριληφθεί στις σημαντικότερες μορφές της παγκόσμιας μουσικής μαζί με τον Ελβις Πρίσλεϊ αλλά και τον Μπομπ Ντίλαν, είχε τραγουδήσει 1.300 κομμάτια, ενώ είχε παίξει και σε 60 ταινίες, καθώς άρχισε την υποκριτική καριέρα του στην παιδική ηλικία. Ο Αζναβούρ είχε περάσει σχεδόν οκτώ χρόνια στο πλευρό της Εντίθ Πιαφ, εργαζόμενος ως γραμματέας αλλά και συνθέτης των κομματιών της, ωστόσο μετά ακολούθησε δική του καριέρα.

Ο ταλαντούχος καλλιτέχνης συνήθιζε να γράφει κομμάτια τόσο για τον ίδιο όσο και για πολλούς ακόμη συναδέλφους του, ενώ τραγουδούσε όχι μόνο στα γαλλικά και τα αρμενικά αλλά και στα γερμανικά, στα ιταλικά, στα ισπανικά. Ως το τέλος της ζωής του μιλούσε πάντα για τα δικαιώματα των Αρμενίων, ενώ είχε αποσπάσει πολλά βραβεία, όπως τον Χρυσό Λέοντα της Βενετίας, το βραβείο Βικτουάρ της Γαλλίας και το βραβείο Σεζάρ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα