«Εσβησε» ο βαρύτονος Βασίλης Γιαννουλάκος

Αφησε σπουδαία διεθνή καριέραΤην τελευταία πνοή του άφησε την περασμένη Κυριακή σε ηλικία 85 ετών ο διακεκριμένος βαρύτονος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Βασίλης Γιαννουλάκος (φωτό κάτω), ο οποίος διέγραψε μια σπουδαία καριέρα τόσο στην Εθνική Λυρική Σκηνή όσο και σε μεγάλα λυρικά θέατρα του εξωτερικού, ερμηνεύοντας δεκάδες πρωταγωνιστικούς ρόλους. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1933.

Σπούδασε φωνητική μουσική στο Ωδείο Αθηνών με τον Κίμωνα Τριανταφύλλου και στο Εθνικό Ωδείο με τη Μαρίκα Καλφοπούλου. Πρωτοεμφανίστηκε το 1959 σε πολύ νεαρή ηλικία ως ιερέας του Απόλλωνα στην όπερα «Αλκηστις» του Γκλουκ, σε παράσταση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Το 1961 κέρδισε το βραβείο διεθνούς διαγωνισμού τραγουδιού της δισκογραφικής Decca στη Βιένη, αρχίζοντας διεθνή σταδιοδρομία.

Την περίοδο 1970-80 εμφανίστηκε στην Κρατική Οπερα Βιένης ως Αμονάσρο («Αΐντα»), Ντον Τζοβάνι, Ριγολέττος, Σκάρπια («Τόσκα»), Κόμης ντι Λούνα («Ο τροβαδούρος») και Τόνιο («Παλιάτσοι»). Εμφανίστηκε σε Ζυρίχη, Βασιλεία, Βέρνη, Τουλούζη, Σαν Φρανσίσκο, Καναδά, Φεστιβάλ του Σπολέτο, Φιλαδέλφεια, Κατάνια. Είχε συνεργαστεί με κορυφαίους Ελληνες και ξένους αρχιμουσικούς και μονωδούς της εποχής του, ενώ έχει ευρεία δισκογραφία. Με την Εθνική Λυρική Σκηνή είχε συμπράξει για τουλάχιστον τέσσερις δεκαετίες, έως και τα μέσα του 1990, σε παραγωγές τόσο στο θέατρο Ολύμπια όσο και στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 16.00, από το Κοιμητήριο της Καισαριανής.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα