Τριήμερο αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου

Ενα τριήμερο μουσικό αφιέρωμα για τον Μάνο Ελευθερίου, που «έφυγε» το περασμένο καλοκαίρι από τη ζωή, διοργανώνει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 26, στις 27 και τις 29 ΟκτωβρίουΟ Γιώργος Νταλάρας, αγαπημένος φίλος του Μάνου, ο οποίος έχει ερμηνεύσει τραγούδια-σταθμούς του Ελευθερίου, μαζί με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τον Χρήστο Θηβαίο αλλά και τη Μάρθα Φριντζήλα θα τραγουδήσουν τα ωραιότερα κομμάτια του μεγάλου ποιητή και στιχουργού μας.

Πιο συγκεκριμένα, στο πρώτο μέρος του προγράμματος παρουσιάζεται επίσης σε πρώτη θεατροποιημένη εκτέλεση «Ο νοητός λύκος», ένα έργο για τραγουδιστές, ηθοποιούς και ορχηστρικό σύνολο, το οποίο είναι βασισμένο στο ομώνυμο ποιητικό κείμενο του Μάνου Ελευθερίου. Πρόκειται για το magnum opus του στιχουργού, ένα κείμενο για τη δική του προσωπική ερημιά, την αναγκαιότητα της τέχνης, μέσα από μια κατάδυση στον Κάτω Κόσμο.

Η θεατρική προσαρμογή είναι του ίδιου του Ελευθερίου και η μουσική σύνθεση ανήκει στον Γιώργο Ανδρέου. Αφηγητής θα είναι ο ηθοποιός Γιάννος Περλέγκας. Το δεύτερο μέρος του προγράμματος έχει τίτλο «Σταθμοί στα ωραιότερα τραγούδια του». Αξίζει να τονιστεί ότι το τριήμερο αφιέρωμα αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής και της View Master Films, και εντάσσεται στο πλαίσιο του κύκλου «Μουσικά πορτρέτα». Στις 20.30.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα