Εκπέμπουν SOS στο ΑΠΘ: «Κινδυνεύουμε από τους εμπόρους ναρκωτικών»

«Φτάνει πια! Ως εδώ!». Με αυτή τη φράση φοιτητές και καθηγητές του μεγαλύτερου ακαδημαϊκού ιδρύματος στη χώρα, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, περιγράφουν την κατάσταση που επικρατεί σε κάθε γωνιά της πανεπιστημιούπολης. Καθημερινά γίνονται δέκτες παρενοχλήσεων από οργανωμένα κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών, όπως αναφέρουν στη «δημοκρατία» χαρακτηριστικά, φοβούνται να πάνε στα μαθήματά τους, τρομάζουν να κυκλοφορήσουν στους κήπους του ιδρύματος ακόμα και μέρα μεσημέρι και απευθύνουν έκκληση στην Πολιτεία -και, συγκεκριμένα, στο υπουργείο Παιδείας- να κάνει κάτι για να αντιμετωπίσουν την ανομία και να μην… παρακολουθούν διακριτικά!

Με πρωτοβουλία μιας ομάδας επτά ατόμων συνέταξαν επιστολή διαμαρτυρίας, την οποία μέχρι χθες, Δευτέρα, που εστάλη στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, συνυπέγραφαν 650 φοιτητές.

Η επιστολή, με παραλήπτες τις πρυτανικές Αρχές, καθηγητές και μέλη της Συγκλήτου του ΑΠΘ, αναφέρεται στην υποβάθμιση του χώρου και στην έλλειψη ασφάλειας που συναντά κανείς εάν περπατήσει στο campus.

«Η κατάσταση κάθε χρόνο γίνεται όλο και χειρότερη. Δεν μπορούμε ούτε να κυκλοφορήσουμε. Μας προκαλούν και, ενίοτε, μας μαχαιρώνουν. Θέλουμε να είμαστε ασφαλείς στο δεύτερο σπίτι μας» αναφέρει στη «δημοκρατία» η φοιτήτρια του Φιλοσοφικού – Παιδαγωγικού Ελπίδα Πετμεζά, που ανέλαβε τη σύνταξη της επιστολής.

Καθηγητής που προπηλακίστηκε από τους ντίλερ αναφέρει: «Είναι πολύ σημαντικό που την κατάσταση πλέον παίρνουν στα χέρια τους οι φοιτητές με το ονοματεπώνυμό τους. Καλούμε τους φορείς της πόλης να πάρουν θέση».

Από την πλευρά του, ο πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας ζητά την παρέμβαση της Πολιτείας προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών.
«Εδώ και τέσσερα χρόνια ζητάμε να φύγουν από τον χώρο οι περιπλανώμενοι διακινητές ναρκωτικών» επισημαίνει ο πρύτανης, με αφορμή την επιστολής διαμαρτυρίας. «Μπαίνει βέβαια η Αστυνομία, κάνει συλλήψεις, αλλά δεν έχει λύσει το πρόβλημα» αναφέρει.

Βαγγ. Στολάκης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα