«Εσβησε» ο ηθοποιός Νίκος Κούρος

Απεβίωσε χθες σε ηλικία 90 χρόνωνΤην τελευταία του πνοή, σε ηλικία 90 ετών, άφησε ο ηθοποιός Νίκος Κούρος (φωτό), ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός από τον ρόλο του φαρμακοποιού στην τηλεοπτική σειρά «Το ρετιρέ».

Γεννημένος στη Χαλκίδα, στις 20 Μαρτίου του 1928, ο Νίκος Κούρος σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, πιάνο και τραγούδι στο Ωδείο Αθηνών και θέατρο στη δραματική σχολή του Ελληνικού Ωδείου. Η πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο έγινε το 1957 με τον θίασο Αννας Λώρη – Αλκη Παπά.

Είχε υπάρξει επί σειρά ετών μέλος του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, ενώ αργότερα είχε συνεργαστεί και με άλλους θιάσους, παίζοντας ρόλους ρεπερτορίου. Εκτός από το θέατρο, ο Νίκος Κούρος είχε εμφανιστεί και στη μικρή οθόνη, με πιο αξιομνημόνευτη την παρουσία του στο σίριαλ του Mega «Το ρετιρέ», υποδυόμενος έναν φαρμακοποιό, ο οποίος ήταν παντρεμένος με την Κατερίνα Γιουλάκη. Είχε ακόμη εργαστεί ως εκφωνητής θεατρικών και λογοτεχνικών εκπομπών και ως πολιτικός σχολιαστής στο Ελληνικό Ιδρυμα Ραδιοφωνίας (1954-1957), ενώ ασχολήθηκε με τη σκηνοθεσία και τη λογοτεχνία. Ο Νίκος Κούρος είχε εκδώσει τέσσερις ποιητικές συλλογές, με τελευταία το «Κέρχνος λόγος και λόγος λιγύς».

Η κηδεία του ηθοποιού θα γίνει σήμερα στις 15.00 στο Παλαιό Φάληρο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα