Ο ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ… ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

Σημίτης – Παπανδρέου έχουν τουλάχιστον πολιτική ευθύνη για τις πράξεις των υπουργών που οι ίδιοι είχαν επιλέξειΑπό τον
Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη

Στο γκιζντάνι, λοιπόν, κι ο Γιάννος μετά της συζύγου. Ποτέ δεν ονειδίζω ξένα κακά. Δεν γνωρίζω τη δικογραφία, αλλά δεν χρειάζεται για να μάθω αυτό που ήδη γνώριζα, ότι το ΠΑΣΟΚ έβλαψε σοβαρά τη χώρα. Ο πολίτης Γιάννος Παπαντωνίου έχει το τεκμήριο αθωότητας μέχρι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων να απαγγείλει την απόφασή του, οψέποτε γίνει η δίκη. Εύχομαι να αποδειχθεί ότι είναι άσπιλος σαν Εστιάδα και πως ήταν ένας ταπεινός αγωνιστής του βαλκανικού σοσιαλισμού.

Θυμάμαι, όμως, ποιος καλούσε τους Ελληνες να δανειστούν για να επενδύσουν στο Χρηματιστήριο και ύστερα μια δράκα επιτήδειοι τους πήραν τα εφάπαξ, χρήματα φυλαγμένα για τις σπουδές των παιδιών ή μια ώρα ανάγκης, οικονομίες μιας ζωής, ακόμη και τα χρυσά δόντια από τις μασέλες, τότε που μανάβικα έκλειναν, τους βάζανε περσίδες και μοκέτα και γίνονταν ΕΛΔΕ. Τότε που ξεπούλησαν τα Κοχίμπα και οι μάρκες πολυτελών αυτοκινήτων. Κι ύστερα κλαίγανε οι χήρες, κλαίγανε κι οι παντρεμένες, όλος ο ντουνιάς, πλην των επιτηδείων που μάζεψαν όλο το «χαρτί». Θυμάμαι μια υποτίμηση και κάτι αλλεπάλληλες αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών, που οδήγησαν πλήθη πολιτών στη μέγκενη των τραπεζών, αφού για να αποκτήσεις με άλλον τρόπο σπίτι έπρεπε να κερδίσεις το ΛΟΤΤΟ ή να είσαι ντίλερ κοκαΐνης.

Ομως ο Γιάννος, ο Ακης, δεν ήταν μοναχικοί περιπλανώμενοι κατσαπλιάδες που κατηγορούνται πως κλέβανε κότες και μπουγάδες. Ηταν υπουργοί κυβερνήσεων με πρωθυπουργό τον Σημίτη και τον ποδηλάτη από τη Μινεσότα, με τα γυαλιά του Μπάτμαν. Υπήρχε ΚΥΣΕΑ για μεγάλες προμήθειες και έργα. Υπέγραφαν κι άλλοι υπουργοί και ο εκάστοτε πρωθυπουργός. Και το σύστημα στην Ελλάδα, από το Σύνταγμα, είναι πρωθυπουργοκεντρικό. Ο Σημίτης και ο ΓΑΠ διόριζαν και έπαυαν τους υπουργούς τους, έχουν τουλάχιστον την πολιτική ευθύνη για τις πράξεις τους.

Η περίοδος της διακυβέρνησης του Κώστα Σημίτη (1996 – 2004) έχει αφήσει μέχρι τις μέρες μας μια σειρά από… ποινικά ίχνη αλλά και από γεγονότα που λέρωσαν την τιμή της Πατρίδας και έβλαψαν βαρύτατα τα εθνικά συμφέροντα.

Ο Σημίτης έχει αφήσει μια δύσοσμη πολιτική παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές. Το όνειδος των Ιμίων, η παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους, το φιάσκο των S300, η συμφωνία της Μαδρίτης, η ληστεία του Χρηματιστηρίου, τα ολυμπιακά έργα, η ένταση του αφελληνισμού στην Παιδεία, ο εγκλεισμός στη φυλακή και η καταδίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου για δωροδοκία, η παραδοχή του Θόδωρου Τσουκάτου ότι μετέφερε χρήματα της Siemens στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, η παραδοχή του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου και πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη ότι λάμβανε προεκλογικές χορηγίες από τη Siemens και η προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου για τη γνωστή υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων συνδέονται με τη δική του διακυβέρνηση. Αυτός ήταν ο προϊστάμενός τους και όχι κάποιος άλλος.

Οι εμπλεκόμενοι δικαστικά στις διάφορες υποθέσεις είναι ήδη πάνω από τρεις, με μια συμπόρευση δεκαετιών. Δεν πρέπει να διερευνηθεί αν υπάρχει εγκληματική οργάνωση και, αν ναι, ποιος είναι ο αρχηγός της;

Δεν πρέπει να κληθούν από τη Δικαιοσύνη οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργοί, όπως ο Κώστας Σημίτης και ο Γιώργος Παπανδρέου, ή κυβερνητικοί εταίροι με τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ώστε, πρώτον, να πουν τι ξέρουν για όλα αυτά αλλά και, δεύτερον, να εξηγήσουν γιατί επέλεξαν να συνεργαστούν πολιτικά με προσωπικότητες που έδρασαν κατά αυτόν τον τρόπο; Αν επικαλεστούν ευήθεια και ότι δεν πήραν χαμπάρι, και αυτό χρήσιμο θα είναι να το ξέρει το αφεντικό του τόπου, ο λαός.

Δεν πρέπει να εξεταστεί αν οι διαχρονικές ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ είχαν τυχόν συμμετοχή διά πράξεων ή παραλείψεων στη δράση των επιφανών, πλην σεσημασμένων σοσιαλιστών που απασχολούν τις δικαστικές Αρχές ή εάν έδειξαν βαριά αμέλεια στη διαχείριση του υστερήματος των Ελλήνων φορολογουμένων;
Κι όπως πολύ σωστά παρατήρησε φίλος, η λεηλασία περιοριζόταν μόνο στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας; Στην Υγεία, στα δημόσια έργα, σε κάθε υπουργείο, ΔΕΚΟ, όπου ξοδευόταν κρατικό χρήμα και υπήρχαν έργα και προμήθειες, ήταν και εκεί επικεφαλής αδέκαστες παρθένες του σοσιαλισμού και οι διαδοχικοί πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ ήταν ανύποπτοι, βλάκες, άγιοι;

Τα φαραωνικά έργα των Ολυμπιακών, οι δαπάνες της Υγείας, κάτι πολιτιστικές πρωτεύουσες στη Θεσσαλονίκη ελέγχθηκαν στ’ αλήθεια και σε βάθος;

Πρέπει να καταργηθεί το άρθρο 86, να καταργηθεί ο κατάπτυστος «νόμος περί ευθύνης υπουργών» και να γίνει απαράγραπτο έγκλημα η κατάχρηση δημόσιου χρήματος από πολιτικούς. Η «εγκληματική οργάνωση ΠΑΣΟΚ» πρέπει να συντριβεί και να γίνει παράδειγμα για άλλες, επίδοξες..

*Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ
www.neadexia.gr

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα