Κατάργηση του ασύλου ζήτησε η ΔΑΠ από τον Γαβρόγλου

Μπαμπινιώτης: Συμβολικό λουκέτο σε όλα τα ιδρύματαΚατάργηση του ασύλου, σύσταση πανεπιστημιακής Αστυνομίας, αυτεπάγγελτη παρέμβαση των αρμόδιων δημόσιων Αρχών και των αστυνομικών, όταν διαπιστώνεται τέλεση κακουργηματικών πράξεων μέσα σε πανεπιστημιακούς χώρους, ακόμα και τοποθέτηση καμερών ασφαλείας για τη φύλαξη χώρων εντός των ιδρυμάτων πρότεινε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για την καθιέρωση συνθηκών ασφαλείας στους χώρους των ανώτατων ιδρυμάτων.

Λίστα με τις θέσεις της για την επίλυση των προβλημάτων παραβατικότητας και εγκληματικότητας στα πανεπιστήμια, καθώς και με άλλες που αφορούν ζητήματα ακαδημαϊκής φύσης, όπως ο αριθμός των εισακτέων, κατέθεσαν εκπρόσωποι της φοιτητικής παράταξης της Ν.Δ. στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, κατά τη συνάντηση που είχαν χθες. Ο Κώστας Γαβρόγλου και οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συμφώνησαν ότι διαφωνούν, τόσο στα θέματα της ασφάλειας στα πανεπιστήμια όσο και στις προτάσεις για την αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που παρέδωσαν οι «γαλάζιοι» νεολαίοι.

Στο μόνο θέμα που διαπιστώθηκε πλήρης σύγκλιση απόψεων ήταν στην καταδίκη της πρότασης του πρώην πρύτανη και υπουργού Παιδείας Γιώργου Μπαμπινιώτη για συμβολική αναστολή λειτουργίας των ανώτατων ιδρυμάτων. Ο υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι «το αίτημα να κλείσουν τα πανεπιστήμια δεν βοηθά την κοινωνία», ενώ και ο εκπρόσωπος της ΔΑΠ πανεπιστημίων Μένιος Κορομηλάς χαρακτήρισε «ακραίο μέτρο» την πρόταση Μπαμπινιώτη για κλείσιμο ιδρυμάτων.

Αίσθηση προκαλεί η πρόταση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για την παραχώρηση των εκτάσεων των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων σε κατασκευαστικές εταιρίες με αντιπαροχή για την κατασκευή επιπλέον εστιών, οι οποίες θα παρέχονται στους δικαιούχους αντί συμβολικού αντιτίμου.

Αντ. Τριανταφύλλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα