«Σφυροκοπά» τη Μέρκελ ο δελφίνος Γενς Σπαν

Δεν έχουν περάσει παρά ελάχιστα 24ωρα από την ώρα που η Ανγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την ηγεσία του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και ήδη έχουν βγει τα… μαχαίρια στη μάχη που αρχίζει για τη διαδοχή της. Σε σκληρό, όχι μόνο παίκτη για τη διεκδίκηση του δαχτυλιδιού, αλλά και σε επικριτή της ίδιας της πολιτικής της καγκελαρίου, αναδεικνύεται ο Γενς Σπαν (φωτό), ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, ο οποίος χθες φρόντισε να ανοίξει πυρ κατά της σιδηράς κυρίας, επικεντρώνοντας, βέβαια, κυρίως στις αποφάσεις της για την αντιμετώπιση του Προσφυγικού – ενός ζητήματος που, απ’ ό,τι φαίνεται, θα αποδειχθεί κομβικό για την επόμενη μέρα στη χώρα, καθώς η πολιτική του εκμετάλλευση από πιο ακραίες δυνάμεις ήταν ένας από τους σοβαρότερους λόγους των εκλογικών χτυπημάτων που δέχτηκε το CDU.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη, σε άρθρο του στη «Frankfurter Allgemeine Zeitung» ο Σπαν υπογράμμιζε ακριβώς αυτό, το έλλειμμα πρωτοβουλιών εκ μέρους της Μέρκελ στο Προσφυγικό, ενώ δεν δίσταζε να χαρακτηρίσει την πολιτική της «τον ελέφαντα στο δωμάτιο»!

Παράλληλα, ο Σπαν, μέσω του άρθρου του, απηύθυνε κάλεσμα στο αδελφό κόμμα της Βαυαρίας, τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), να αφήσουν πίσω τους τη σύγκρουσή τους όσον αφορά την απόφαση που είχε πάρει η Μέρκελ το 2015 να ανοίξει τα σύνορα και η χώρα να υποδεχτεί εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες.
Στόχος του; Προφανώς η στροφή του CDU προς τα δεξιά, καθώς, όπως τονίζει, αυτό που θέλει είναι να εφαρμόσει πολιτικές που θα βασίζονται στην κοινή λογική, στις γερμανικές αξίες και την ακεραιότητα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα