Ορθοδοξία ίσον Ελλάδα

Καμία συζήτηση με την Αριστερά για το άρθρο 3 στο ΣύνταγμαΑπό τον
δρα Απόστολο Κρητικόπουλο

Η συνταγματική αναθεώρηση που προωθεί ο αυτοπροσδιοριζόμενος ως άθεος πρωθυπουργός μας τις τελευταίες ημέρες έχει αποκλειστικά έναν και μόνο στόχο. Η Αριστερά, αγκαζέ με όλα τα «ορφανά» της περιόδου Σημίτη (ο οποίος είχε προκαλέσει τεράστιο χτύπημα στη θρησκεία μας με την κατάργηση της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες) και με τη βοήθεια μεγάλου κομματιού της «μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης», τα μέλη της οποίας πασχίζουν να γίνει η Ελλάδα «ευρωπαϊκό σύγχρονο κοσμικό κράτος και όχι αγιατολάχ όπως είμαστε τώρα», όλος αυτός ο αντιχριστιανικός συνασπισμός, λοιπόν, συνωμοτεί για να κονιορτοποιήσει τον πιο ισχυρό στύλο συντηρητισμού και ελληνικότητας του Συντάγματός μας: το άρθρο 3.

Το υπέροχο προοίμιο του Συντάγματός μας «Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος» μαζί με το άρθρο 3 που ορίζει εξαρχής ότι η επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η Ορθοδοξία μας κάθονται στον λαιμό των απανταχού προοδευτικούληδων, οι οποίοι δεν μπορούν να χωνέψουν ότι ένα «σύγχρονο κράτος» έχει αναφορά σε «επικρατούσα θρησκεία». Βέβαια, όλοι αυτοί οι υπερφίαλοι και ουτοπιστές αριστερόστροφοι διεθνιστές δεν αντιλαμβάνονται τη βαθύτατη σχέση Ορθοδοξίας και Ελλήνων. Μια σχέση που υπάρχει χιλιάδες χρόνια και έχει θωρακίσει τον λαό μας απέναντι σε κύματα βαρβάρων, αλλοθρήσκων και ισλαμιστών που επιθυμούσαν να μας ξεριζώσουν από την πατρίδα μας.

Πιστεύουν οι αριστεροί ότι η Ελλάδα είναι μια κοινωνία όπως στο αμερικάνικο σίριαλ «Φιλαράκια» που εξελίσσεται στη Νέα Υόρκη: Ολες οι φυλές είναι μονοιασμένες μεταξύ τους, κάθε λαός εορτάζει και σέβεται τις θρησκευτικές δοξασίες του άλλου, ένα πολυπολιτισμικό άχρωμο μείγμα ψεύτικης ευτυχίας και πλαστής αρμονίας. Ξεχνάνε ότι η χώρα μας βρίσκεται στα Βαλκάνια, την μπαρουταποθήκη του πλανήτη, το μέρος όπου μόλις πριν από 30 έτη έγινε πόλεμος στην τότε Γιουγκοσλαβία μεταξύ ισλαμιστών και χριστιανών.

Θυμίζω ότι το ελληνικό χώμα έχει ποτίσει με τόνους αίματος ορθόδοξων προγόνων μας, οι οποίοι πέθαναν για να διώξουν τον σουνίτη Τούρκο από αυτή τη γη. Η Νέα Δημοκρατία, επιδεικνύοντας για άλλη μία φορά αφέλεια, ρισκάρει να συζητήσει για το άρθρο 3 μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί οι αριστεροί να συμφωνήσουν να αλλάξει το άρθρο 16 και να έχουμε ιδιωτικά πανεπιστήμια. Δηλαδή, ο κ. Μητσοτάκης ρισκάρει την Ορθοδοξία μας σε αντάλλαγμα της μη κρατικής ανώτατης παιδείας.

Καμία, μα καμία συζήτηση με την Αριστερά για το άρθρο 3, καμία αλλαγή στο Σύνταγμά μας, αν τίθεται στο τραπέζι η «σφαγή» της Ορθοδοξίας μας από την ελληνική ταυτότητά μας. Καμία συζήτηση απολύτως.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα