Περίεργη συνάντηση Ράμα με Ερντογάν

Ανήμερα του 40ήμερου μνημόσυνου του Κωνσταντίνου Κατσίφα (το Σάββατο), ο Αλβανός πρωθυπουργός Ε. Ράμα επέλεξε να μεταβεί «εν κρυπτώ» στην Κωνσταντινούπολη, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν
Η συνάντηση δεν ανακοινώθηκε από το γραφείο του Αλβανού πρωθυπουργού στα Τίρανα, ούτε είχε προαναγγελθεί από το τουρκικό προεδρικό μέγαρο ως δραστηριότητα στο πρόγραμμα του Τούρκου προέδρου, αλλά έγινε γνωστή στον Τύπο από ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, διαδικτυακά, μετά το γεγονός.

Εκ των υστέρων

Δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιούνται τουρκοαλβανικές «μυστικές» συναντήσεις, καθώς ο Αλβανός πρωθυπουργός ταξιδεύει συχνά στην Τουρκία «incognito» για συναντήσεις με τον Ερντογάν (είναι πολλά τα λεφτά που διακινούνται από την Αλβανία στην Τουρκία και αντίστροφα), χωρίς να εκδίδονται επίσημες ανακοινώσεις στα Τίρανα, και οι επαφές αποκαλύπτονται εκ των υστέρων.

Η συνάντηση Ερντογάν – Ράμα έγινε στο εντυπωσιακό ανάκτορο Μπεηλέρμπεη (Beylerbeyi), στη συνοικία Ουσκουντάρ στην ανατολική πλευρά του Βοσπόρου, το οποίο ο πρόεδρος Ερντογάν χρησιμοποιεί ως γραφείο όταν βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με το Anadolu, η συνάντηση κράτησε σχεδόν δύο ώρες.

Ν. Σταυρουλάκης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα