Αξιος πρέσβης

O Tσιτσιπάς μίλησε σε βρετανική εφημερίδα για το τένις, το μέλλον του και τον Σωκράτη

Οι εμφανίσεις του Στέφανου Τσιτσιπά προκαλούν το –αυξανόμενο– ενδιαφέρον του διεθνούς Τύπου κι εκείνος φροντίζει να επιβεβαιώνει πως «δεν πρόκειται για τον τυπικό αθλητή του αιώνα», όπως εύστοχα παρατηρείται στο κείμενο της συνέντευξης του 20χρονου τενίστα στη βρετανική εφημερίδα «Telegraph».

Ανήσυχο μυαλό, αεικίνητος ταξιδευτής του κόσμου, ο Τσιτσιπάς εξηγεί πως «είναι σημαντικό για μένα να έχω χόμπι, να είμαι στον δικό μου κόσμο, διαφορετικά θα ήμουν τρελός παίζοντας συνέχεια τένις». Συχνά-πυκνά στοχάζεται και επικοινωνεί διαδικτυακά για θέματα που συνήθως δεν απασχολούν συνομηλίκους του. «Δεν ξέρω, πιθανότατα είμαι συγγενής του Σωκράτη», λέει χιουμοριστικά, ενώ σοβαρεύει απότομα μιλώντας για το μεγάλο πάθος του, τη φωτογραφία: «Μου αρέσει και το κάνω καλά. Ελπίζω ότι, μια μέρα, θα γίνει η δεύτερη δουλειά μου. Με ενδιαφέρει πραγματικά η φωτογραφία του δρόμου, αλλά και τα τοπία, η φωτογραφία της άγριας ζωής, τα ζώα και τα πορτρέτα των ανθρώπων».

Εμβαθύνοντας σε προσωπικό επίπεδο, το Νο 15 της παγκόσμιας κατάταξης έδειξε να νοσταλγεί το προπέρσινο ταξίδι του στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, «γιατί ήμουν στον κόσμο μου και πλησίασα την ψυχή μου». Προσθέτει δε: «Σε ακριβώς εκείνο το μέρος περνάω χρόνο με τον εαυτό μου, καταλαβαίνω την προσωπικότητά μου, καταλαβαίνω τον τρόπο που σκέφτομαι, τη δουλειά. Βασικά έρχομαι πιο κοντά στον εαυτό μου, γιατί μερικές φορές αισθάνομαι σαν να μην τον γνωρίζω πολύ καλά».

Ο νεαρός αθλητής δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον προσωπικό γιατρό και φίλο του, Θωμά Χριστίδη, ο οποίος απεβίωσε το 2017: «Με βοήθησε πολύ και εξακολουθώ να είμαι λυπημένος που δεν είναι μαζί μας. Με ώθησε να πάω καλύτερα, ήταν ο μεγαλύτερος οπαδός μου, πάντα φώναζε για μένα. Με βοήθησε αφιλοκερδώς και ήταν πάντα κοντά μου».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα