Βήμα OPEN στην Εκκλησία

Η ΔΙΣ αποδέχτηκε την πρόταση του καναλιού του Ιβάν για παραγωγή εκπομπώνΑπό τη
Μαρία Ανδρέου

Αίσθηση στους εκκλησιαστικούς, τηλεοπτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους προκάλεσε η χθεσινή ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, με την οποία, όπως γράφει, «αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση του τηλεοπτικού σταθμού OPEN BEYOND για παραχώρηση χρόνου στο πρόγραμμα του σταθμού για εκπομπές υπό της Εκκλησίας της Ελλάδος και να αποστείλει σχετικό προς τούτο έγγραφο, διά του οποίου θα εκφράζονται η αποδοχή της προτάσεως και οι ευχαριστίες της Ιεράς Συνόδου». Η σύνταξη της ανακοίνωσης είναι ρητή, με τη ΔΙΣ να υποστηρίζει ότι η πρόταση συνεργασίας έγινε από την πλευρά του τηλεοπτικού σταθμού Open και ότι γίνεται αποδεκτή. Ωστόσο, άλλες πηγές αναφέρουν ότι καμία συνεργασία δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ και ιδιοκτήτη του καναλιού OPEN Ιβάν Σαββίδη. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που ο ομογενής επιχειρηματίας έχει επισκεφτεί ιδιωτικά τον κ. Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή. Το άριστο επίπεδο ανάμεσα στους δύο άνδρες πιστοποιήθηκε όταν πριν από τα Χριστούγεννα ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε τον αγιασμό των εγκαταστάσεων του νέου καναλιού.

Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται ότι έπεσε στο τραπέζι η πιθανή συνεργασία ανάμεσα στο κανάλι και στην Εκκλησία. Ωστόσο πηγές με γνώση του θέματος υποστηρίζουν ότι η συζήτηση που φέρεται ότι έγινε μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και του Ιβάν Σαββίδη περί πιθανής συνεργασίας ήταν γενική και επί της αρχής, υπό την αίρεση ότι και το ίδιο το κανάλι θα έχει τη δυνατότητα να παραχωρήσει συγκεκριμένες ώρες προγράμματος.

Συνεργασία

Η ενδεχόμενη, επομένως, και όχι δεδομένη, όπως ισχυρίζεται η Εκκλησία, μελλοντική συνεργασία ανάμεσα στην Εκκλησία και στον νέο τηλεοπτικό σταθμό θα μπορούσε να περιλαμβάνει ντοκιμαντέρ που θα προβάλουν την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό, παραγωγές με περιεχόμενο τον θρησκευτικό τουρισμό και ίσως κάποια ή κάποιες εκπομπές λόγου.

Η ιδέα για τη δημιουργία ενός κεντρικού εκκλησιαστικού τηλεοπτικού σταθμού από τη διοίκηση της Εκκλησίας δεν είναι σημερινή. Ο μακαριστός Χριστόδουλος έβλεπε με θετικό μάτι ένα τέτοιο εγχείρημα, αλλά οικονομικοί, τεχνικοί λόγοι αλλά και η αρνητική κριτική ακόμα και μέσα στην Ιεραρχία έβαλαν στο ντουλάπι τις σκέψεις.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα