Αγώνας δρόμου από τη Μέι για υπερψήφιση του Brexit!

Το απόγευμα η ψηφοφορία για το (αβέβαιο) μέλλον της ΒρετανίαςΑπό τον 
Γιώργο Τραπεζιώτη

Αγωνιώδεις προσπάθειες κατέβαλε και χθες η Τερέζα Μέι, με στόχο -έστω και την ύστατη ώρα- να πείσει τους βουλευτές του βρετανικού Κοινοβουλίου να υπερψηφίσουν σήμερα το απόγευμα τη συμφωνία της για το διαζύγιο από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Διατύπωσε μάλιστα την εκτίμηση ότι η ημερομηνία του Brexit, που έχει οριστεί για την 29η Μαρτίου, δεν πρέπει να αναβληθεί, χωρίς ωστόσο να αποκλείει απόλυτα αυτό το ενδεχόμενο.

«Δεν πιστεύω ότι η ημερομηνία της 29ης Μαρτίου πρέπει να μετατεθεί» υπογράμμισε η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης, ενώ συμπλήρωσε: «Αυτή παραμένει η δέσμευση της κυβέρνησής μου, να αποχωρήσουμε από την Ε.Ε. την 29η Μαρτίου, όμως ορισμένοι προτίθενται να βρουν έναν τρόπο να την εμποδίσουν».
Πηγαίνοντας στην καρδιά της συζήτησης, στο ίδιο το διακύβευμα της ψηφοφορίας, η Τερέζα Μέι προέτρεψε τους βουλευτές να ρίξουν, όπως είπε, μια «δεύτερη ματιά» στη συμφωνία της με τις Βρυξέλλες, αν και, όπως όλα δείχνουν, το Κοινοβούλιο ετοιμάζεται να απορρίψει τη συμφωνία.

Δεύτερη ματιά

«Επομένως, λέω προς τους βουλευτές όλων των πλευρών σε αυτή τη Βουλή των Κοινοτήτων, σε όποιο συμπέρασμα κι αν έχετε καταλήξει προηγουμένως, στις επόμενες 24 ώρες ρίξτε σε αυτή τη συμφωνία μια δεύτερη ματιά» τόνισε η Βρετανίδα πρωθυπουργός. «Οχι, δεν είναι τέλεια. Και ναι, είναι αποτέλεσμα συμβιβασμού» σημείωσε, προτρέποντας το ακροατήριο να σκεφτεί ότι οποιαδήποτε απόφαση λάβει θα κριθεί από την Ιστορία.

«Λέω ότι πρέπει να εκπληρώσουμε τη βούληση του βρετανικού λαού και να συνεχίσουμε με το να οικοδομήσουμε ένα λαμπρότερο μέλλον για τη χώρα μας, στηρίζοντας αύριο αυτή τη συμφωνία».

Αργά χθες βράδυ η πρωθυπουργός της Βρετανίας ήταν προγραμματισμένο να απευθυνθεί και στους βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος, επιχειρώντας να τους πείσει να υπερψηφίσουν τη συμφωνία για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ενωση, την ώρα που οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης δήλωναν ότι η συμφωνία η οποία υπεγράφη με το Λονδίνο τον Δεκέμβριο για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση δεν μπορεί να τροποποιηθεί.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα