Τίτλοι τέλους για τον μεγάλο πρωταγωνιστή του Φώσκολου

Πέθανε στα 81 του ο Γιώργος Τζώρτζης, που συνέδεσε το όνομά του με τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές επιτυχίες του δημιουργούΑπό τη 
Γιώτα Βαζούρα 

Το όνομά του συνδέθηκε με τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές επιτυχίες του Νίκου Φώσκολου, όπου κρατούσε πάντα χαρακτηριστικούς ρόλους. Γοητευτικός, μετρημένος και ιδιαίτερα ταλαντούχος, ο Γιώργος Τζώρτζης, που άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Δευτέρα σε ηλικία 81 ετών, ήταν ένας από τους πιο αγαπητούς ηθοποιούς της γενιάς του.

Γεννημένος στην Αθήνα στις 30 Ιουλίου 1938, έκανε την παρθενική εμφάνισή του στο σανίδι το 1960 με τον θίασο του Βασίλη Διαμαντόπουλου και της Μαρίας Αλκαίου, στο έργο του Αλ. Κασσόνα «Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια». Ακολούθησαν συμμετοχές σε πολλές θεατρικές παραστάσεις σε έργα ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου, ενώ επί σειράν ετών είχε συνεργαστεί με τον θίασο των Δημήτρη Μυράτ και Βούλας Ζουμπουλάκη σε αξιόλογες παραγωγές.

Στη μεγάλη οθόνη έκανε το ντεμπούτο του σε μία από τις ωραιότερες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, τη «Συνοικία το όνειρο», σε σκηνοθεσία Αλέκου Αλεξανδράκη.

Παραστάσεις

Στα μέσα της δεκαετίας του ’70, μαζί με την τότε σύζυγό του, ηθοποιό Τόνια Καζιάνη, δημιούργησαν τον δικό τους θίασο, παρουσιάζοντας σημαντικές παραστάσεις. Οι δυο τους είχαν γνωριστεί στα γυρίσματα της ταινίας «Ενας Γερμανός στα Καλάβρυτα». Ο ηθοποιός είχε παίξει ακόμα σε φιλμ, όπως τα «Παύλος Μελάς», «Στη μάχη της Κρήτης», «Ο βάλτος», «Τα δίχτυα της ντροπής», αλλά και «Τα χρόνια της οργής».

Από τις σημαντικότερες συνεργασίες του ήταν αναμφίβολα εκείνη με τον αξέχαστο Νίκο Φώσκολο. Ο Γιώργος Τζώρτζης είχε πρωταγωνιστήσει μαζί με την Τόνια Καζιάνη στον «Αγνωστο πόλεμο», τη θρυλική σειρά του Φώσκολου, η οποία προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία την περίοδο 1971-1974, κρατώντας έναν από τους βασικούς ρόλους. Ακολούθησε η συμμετοχή του σε ακόμα μία ιστορική σειρά της ελληνικής τηλεόρασης, τη «Λάμψη», όπου υποδύθηκε τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ εμφανίσεις έκανε και στις σειρές «Επιθυμίες», «Απαγορευμένη αγάπη», «Οι μάγισσες της Σμύρνης», «Βαλς με 12 θεούς» και «Ματωμένα χώματα».

Με την Τόνια Καζιάνη είχαν αποκτήσει μια κόρη, την Ευγενία, η οποία όμως δεν ακολούθησε τα δικά τους καλλιτεχνικά βήματα.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 15.30, στο Κοιμητήριο του Αγίου Δημητρίου στο Μπραχάμι.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα