Ταξίδι στη βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική!

Την Κυριακή ο διαγωνισμός του Art & Art Festival (για 2η χρονιά) στο Πανεπιστήμιο Πειραιά με την υποστήριξη της «δημοκρατίας»Από τη
Γιώτα Βαζούρα

Μια ανάσα μόνο μας χωρίζει από το Art & Art Festival – Β’ Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μουσικής που διοργανώνει το πολιτιστικό περιοδικό «Art & Art Magazine» του Νίκου Αμοργιανού, και θα διεξαχθεί στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά την προσεχή Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, με την υποστήριξη της εφημερίδας «δημοκρατία».

Στον διαγωνισμό, ο οποίος επαναλαμβάνεται μετά την περσινή, πρώτη του φορά, θα λάβουν μέρος νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα, ενώ φέτος μπορούν να συμμετάσχουν υποψήφιοι όλων των ηλικιών για να διαγωνιστούν στη βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική ως σολίστ.

Στην κριτική επιτροπή θα βρίσκονται καταξιωμένοι Ελληνες καθηγητές, ενώ πρόεδρός της θα είναι ο επίκουρος καθηγητής του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βουλγαρίας δρ Ευστάθιος Αρβανίτης. Να θυμίσουμε πως επίτιμος πρόεδρος του διαγωνισμού είναι ο σολίστ του κλαρίνου Βασίλης Σαλέας.

Οπως επισημαίνει στη «δημοκρατία» ο εκδότης του περιοδικού «Art and Art» και πρόεδρος του φεστιβάλ Νίκος Αμοργιανός, ο στόχος της διοργάνωσης είναι «οι νέοι να αγαπήσουν τη μουσική αλλά και να ταξιδέψουν το φιλόμουσο ελληνικό κοινό με τις μελωδίες και ερμηνείες τους». Ποια θα είναι όμως η φετινή ιδιαιτερότητα του διαγωνισμού;

Πρωτοτυπία

«Στο φεστιβάλ έχει ενταχθεί μια νέα κατηγορία που αφορά τη βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική, η οποία αναμένεται να έχει πολύ ενδιαφέρον, μια και πρώτη φορά φιλοξενείται στην Αθήνα ένα παρόμοιο μουσικό γεγονός, πάντα με τις ευλογίες και τον χαιρετισμό του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου. Βέβαια, αυτή δεν θα είναι και η μοναδική πρωτοτυπία, μια και πρώτη χρονιά, τιμώντας τον κορυφαίο Ελληνα μουσουργό Δημήτρη Μητρόπουλο, θεσπίσαμε τα βραβεία που φέρουν το όνομά του» αναφέρει ο κ. Αμοργιανός.

Αξίζει να τονιστεί πως μετά το πέρας του διαγωνισμού θα βραβευτούν για την προσφορά τους στη μουσική ο κορυφαίος Ελληνας μουσικοσυνθέτης Γιώργος Χατζηνάσιος, ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Μουκίδης, ο τραγουδιστής των δημοτικών Παναγιώτης Λάλεζας, ο αρχιμουσικός της ΕΛΣ Γιώργος Αραβίδης, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πειραιά Ειρήνη Νταΐαφά, αλλά και ο άρχων μαΐστωρ του Οικουμενικού Θρόνου Γρηγόρης Νταραβάνογλου.

Μεταξύ των βραβείων που δίνονται είναι χρηματικά έπαθλα, βραβεία, έπαινοι, διπλώματα, μετάλλια αλλά και ένα δισκογραφικό συμβόλαιο από την εταιρία Protasis, το οποίο θα δοθεί στον πρώτο νικητή του τραγουδιού.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα