ΤΟΣΑ ΞΕΡΕΤΕ, ΤΟΣΑ ΛΕΤΕ, ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ!

Ο υπουργός Επικρατείας αναγνώρισε «μακεδονικό έθνος» κι εσείς κατηγορείτε τη Ν.Δ. και τον ΜητσοτάκηΑπό τον
Μανώλη Κοττάκη

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μάς έκανε την τιμή να αναφερθεί στην εφημερίδα μας και σε εμένα προσωπικά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κοινοβουλευτική συζήτηση για την κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Το θέμα που κέντρισε την προσοχή του ήταν ρεπορτάζ στο οποίο αποκαλύψαμε τον διάλογο του προέδρου της Ν.Δ. με την καγκελάριο Μέρκελ για το Σκοπιανό.

Πιστεύοντας ότι ανακάλυψε τον μήνα που θρέφει τους έντεκα και επιτέλους βρήκε κάτι για να εκθέσει τη Ν.Δ. στον λαό της Μακεδονίας, ο κ. Τσίπρας είπε από του βήματος: «Ωστόσο, με πολύ μεγάλη έκπληξη διάβασα την περασμένη Δευτέρα στον εγχώριο Τύπο, και μάλιστα ήταν κύριο θέμα στην εφημερίδα “ΕΣΤΙΑ”, με την υπογραφή ενός έγκριτου δημοσιογράφου, ο οποίος συνήθως έχει καλό ρεπορτάζ από τον πολιτικό σας χώρο, ότι κατά τη συνάντησή σας με τη Γερμανίδα καγκελάριο κυρία Μέρκελ, όταν αυτή επισκέφθηκε την Αθήνα πριν από λίγες μέρες, της είπατε ότι δεν θα επιτρέψετε η βόρεια Ελλάδα να γίνει Καταλονία. Αλήθεια, αναρωτιέμαι, αν το είπατε αυτό, έχετε καταλάβει τι ακριβώς είπατε; Παρομοιάσατε στη Γερμανίδα καγκελάριο το βόρειο κομμάτι της ελληνικής επικράτειας, δηλαδή την ελληνική Μακεδονία, με μία αυτόνομη περιφέρεια του ισπανικού κράτους, η οποία διαθέτει αυτόνομο Κοινοβούλιο και στην οποία ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων αυτοπροσδιορίζεται εθνοτικά διαφορετικά από τους Ισπανούς και μιλούν διαφορετική γλώσσα και ιστορικά υπάρχουν στο εσωτερικό της αποσχιστικές τάσεις χρόνια τώρα, οι οποίες μάλιστα, λόγω του πρόσφατου δημοψηφίσματος, έχουν ενισχυθεί; Αυτό κάνατε;»

Ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε ήδη προηγουμένως αναγκάσει τον εκνευρισμένο πρωθυπουργό να ομολογήσει τα ανομολόγητα -θα αναφερθώ πιο κάτω-, δεν απάντησε στον Τσίπρα και, φυσικά, δεν διέψευσε το δημοσίευμα.
Ωστόσο θεωρούμε ότι σας αξίζει μια απάντηση. Καταρχάς ευχαριστούμε για την αναφορά. Αλλά οφείλουμε να επισημάνουμε, επί της αρχής, πως… τόσα ξέρετε, τόσα λέτε.

Σε μια περιοχή όπου μέλη «τουρκικών συλλόγων της Θράκης» φωτογραφίζονται στην Προύσα με τις σημαίες του ανεξάρτητου-αυτόνομου κρατιδίου της Οργάνης του 1914, «μακεδονικοί σύλλογοι» και υπό ίδρυση «μακεδονικές εκκλησίες» έχουν στα γραφεία τους χάρτες της «Μεγάλης Μακεδονίας» και πολιτικά κόμματα όπως το Ουράνιο Τόξο ζητούν να διδάσκεται στα σχολεία το «σλαβομακεδονικό αλφαβητάρι» (που εσείς αναφέρατε στην ομιλία σας για την κύρωση των Πρεσπών), πάει πολύ να υποκρίνεστε ότι δεν καταλαβαίνετε τι λέει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δηλώσατε ότι «οι Μακεδόνες δεν μιλούν άλλη γλώσσα και δεν ανήκουν σε άλλη εθνότητα». Πολύ σωστά. Πείτε το όμως και στους υπουργούς σας και τους βουλευτές σας.

Σας μεταφέρω από τα πρακτικά της Βουλής τι είπε ο υπουργός Επικρατείας για να προβοκάρει το ΚΚΕ και να του ζητήσει τον λόγο επειδή σήμερα δεν αναγνωρίζει «μακεδονική εθνότητα»: Χριστόφορος Βερναρδάκης (υπουργός Επικρατείας): «Το ΚΚΕ από τον Μεσοπόλεμο είχε ξεκάθαρη γραμμή, όπως προκύπτει από τα κείμενά του, πως μακεδονική εθνότητα υπάρχει που μιλά μακεδονίτικα, έχει αλφάβητο και μάλιστα ο λαός αυτός υποφέρει και καταπιέζεται από τους Βουλγάρους και τους Ελληνες εθνικιστές. Για τη θέση του αυτή το ΚΚΕ διώχθηκε από το ελληνικό αστικό κράτος και πλήρωσε βαρύ τίμημα. Σήμερα εμφανίζεται μία εκλεκτική συγγένεια με τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας ότι μακεδονική εθνότητα δεν υπήρξε ποτέ στη Βαλκανική ούτε βέβαια και μακεδονική γλώσσα. (…) Εχει αλλάξει το ΚΚΕ τη θέση του; Εχει διαγράψει από την ιστοριογραφία του τις παλιές πολιτικές του θέσεις; Αν το έχει κάνει -και χρήζει μιας διευκρίνισης αυτό-, η σημερινή στάση της ηγεσίας του συνιστά τεράστια πολιτική και ιστορική αδικία, αν μη τι άλλο, δεδομένου ότι οι ανύπαρκτοι Σλαβομακεδόνες πολέμησαν στις τάξεις του Δημοκρατικού Στρατού, έδωσαν το αίμα τους στη σοσιαλιστική υπόθεση, οι επιζώντες υπέφεραν περισσότερο από τους Ελληνες συντρόφους τους, θεωρούνταν ξένοι στην πατρίδα τους και επιπλέον δεν αποκαταστάθηκαν ποτέ».

Εχετε να πείτε κάτι, κύριε πρωθυπουργέ; Για το γεγονός ότι ο βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σέλτσας μίλησε εις τη «μακεδονική» την ημέρα της υπογραφής στις Πρέσπες έχετε επίσης κάτι να πείτε; Και σας φταίνε μετά ο Μητσοτάκης και η Καταλονία; Μα μόνοι σας δίνετε επιχειρήματα στους αυριανούς «αυτονομιστές».
Στο σημείο που έφτασαν τα πράγματα, το καταλάβατε έως κι εσείς ο ίδιος, καθώς στην ίδια ομιλία σας της Παρασκευής είπατε: «Κύριε Μητσοτάκη, εγώ θα τον αποκαλώ όπως μου δίνει το δικαίωμα η ίδια συμφωνία και όπως θα τον αποκαλούν και όλοι οι άλλοι ηγέτες στον κόσμο και θα το δείτε, από τις επόμενες μέρες που θα τεθεί σε ισχύ η συμφωνία. Θα τον καλωσορίσω, λοιπόν, ως τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, ως τον Σλαβομακεδόνα πρωθυπουργό, γιατί και αυτό το δικαίωμα μου δίνει η συμφωνία, ως τον Βόρειο Μακεδόνα πρωθυπουργό, γιατί κι αυτό το δικαίωμα μου δίνει η συμφωνία».

Επρεπε δηλαδή να φτάσουμε στο παρά πέντε της κύρωσης για να ομολογήσετε εμμέσως πως κάνατε λάθος που τους δώσατε τη δυνατότητα να αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες» και ηρωικώς θυμηθήκατε πως μπορείτε να τους λέτε «Σλαβομακεδόνες» και «Βορειομακεδόνες»!
Γιατί δεν το επιβάλατε αυτό στη συμφωνία, κύριε πρωθυπουργέ; Γιατί πετάξατε στον κάλαθο των αχρήστων το συμφωνημένο ενιαίο και αμετάφραστο στη σλαβική «SevernaMacedonia»; Αν η γλώσσα ήταν σλαβική, η καταγωγή σλαβική, και το όνομα στα σλαβικά στο κυριλλικό αλφάβητο -όπως επιδίωξε ο Κοτζιάς-, τώρα, σήμερα θα μιλούσαμε για άλλα πράγματα. Αφήστε λοιπόν ήσυχη και τη Μακεδονία και την Καταλονία και τη Νέα Δημοκρατία. Μούσκεμα τα κάνατε!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα