178 προσλήψεις πανεπιστημιακών

Το υπουργείο Παιδείας μοιράζει χρήμα για νέες θέσεις διδασκόντων σε πανεπιστήμια Την ώρα που η έγκριση παλαιότερων διορισμών γίνεται «μπαλάκι» ανάμεσα στο υπουργείο Παιδείας και στις διοικήσεις των πανεπιστημίων, προκηρύσσονται 150 θέσεις για πρόσληψη μελών ΔΕΠ σε πανεπιστήμια και πλήρωση 28 θέσεων μελών ΔΕΠ σε ιατρικές σχολές και τμήματα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, αποφασίστηκε η κατανομή 150 θέσεων για την πρόσληψη διδακτικού προσωπικού (μέλη ΔΕΠ) – στο Πανεπιστήμιο Αθηνών 45 θέσεις, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών 25 θέσεις, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας 50 θέσεις, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων 20 θέσεις και 10 θέσεις στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Επιπλέον, διατίθενται από το υπουργείο Υγείας, μέσω του υπουργείου Παιδείας, 28 πιστώσεις για πλήρωση θέσεων μελών ΔΕΠ σε ιατρικές σχολές και τμήματα ιατρικής των πανεπιστημίων. Από αυτές, οκτώ κατανέμονται στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, πέντε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και από τρεις σε καθένα από τα Πανεπιστήμια Πατρών, Θεσσαλίας, Ιωαννίνων, Δημοκρίτειο και Κρήτης.

Πάντως, οι αριθμοί μικρή σημασία έχουν, από τη στιγμή που οι πραγματικοί ρυθμοί απορρόφησης των κονδυλίων είναι μικροί. Από τις 500 θέσεις μελών ΔΕΠ, που είχαν δοθεί για το 2018, είχαν αποσταλεί από τα πανεπιστήμια προς το υπουργείο Παιδείας μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2018 μόλις 37 πράξεις διορισμού, ενώ ο μεγάλος αριθμός αναπομπών εκλογής μελών ΔΕΠ αποτελεί και «μήλον της έριδος» ανάμεσα στο υπουργείο Παιδείας και στην ομοσπονδία των πανεπιστημιακών καθηγητών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα