«Εφυγε» ο κορυφαίος Ελβετός ηθοποιός Μπρούνο Γκανζ

Ηταν ο «Αδόλφος Χίτλερ» στην εξαιρετική ταινία «Η πτώση» του Ολιβερ Χιρσμπίγκελ, αλλά και ο πρωταγωνιστής σε δυο ταινίες του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, τις «Σκόνη του χρόνου» αλλά και «Μία αιωνιότητα και μία μέρα»Ο κορυφαίος Ελβετός ηθοποιός Μπρούνο Γκανζ (φωτό), που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών χτυπημένος από τον καρκίνο, ήταν ένας από τους σημαντικότερους πρωταγωνιστές του ευρωπαϊκού κινηματογράφου, ο οποίος άφησε το στίγμα του ανεξίτηλα χαραγμένο στη μεγάλη οθόνη.

Οι ερμηνείες του σε ταινίες όπως στα «Φτερά του έρωτα» του Βιμ Βέντερς (1987) και «Τόσο μακριά, τόσο κοντά!» (1993) άφησαν εποχή, ενώ εξαιρετική ήταν και η ερμηνεία του στο φιλμ «Ψωμί και τουλίπες» (2000) του Σίλβιο Σολντίνι, για την οποία ο ηθοποιός απέσπασε βραβείο Α’ Ανδρικού ρόλου.

Το 2000 ο Γκαντς έπαιξε στην παράσταση «Φάουστ», σε σκηνοθεσία του Πέτερ Στάιν, μία από τις σπάνιες φορές που έχει παρουσιαστεί ολόκληρο το έργο του Γκαίτε. Η συνολική διάρκεια ήταν περίπου δεκαπέντε ώρες, ενώ ο ίδιος το είχε χαρακτηρίσει το μεγαλύτερο θεατρικό εγχείρημα στο οποίο είχε πάρει ποτέ μέρος.

Το 2004 ο Γκαντς είχε ενσαρκώσει τον Αδόλφο Χίτλερ στην ταινία «Η πτώση», για την οποία ο ίδιος είχε μελετήσει συστηματικά διάφορα ντοκουμέντα, ενώ, όπως είχε παραδεχτεί, ο εν λόγω ρόλος τον στοίχειωνε για καιρό. Το 2008 έπαιξε στις ταινίες «Σφραγισμένα χείλη» και «Το σύμπλεγμα Baader Meinhof».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα