Λάθος γήπεδο

Ξεσκεπάστε το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑΑπό τον
Μανώλη Κοττάκη

Τo Σάββατο αποκαλύψαμε ότι το Μαξίμου παρακολουθεί τη δικαστική πρόοδο στις εκκρεμείς υποθέσεις τεσσάρων επιχειρηματιών, οι οποίοι έχουν ανοίξει «τεφτέρια» με τη Δικαιοσύνη. Επισημάναμε ότι θα ζήσουμε σε νέα βερσιόν το σύνθημα «Εμείς ή αυτοί». Την επομένη μέρα κυριακάτικη εφημερίδα έγραψε ότι ο Τσίπρας θα κατέλθει στις εκλογές με λογική Τραμπ και με το δίλημμα «Με τον λαό ή με τις ελίτ;». Την ίδια μέρα μάς προέκυψε ο… Πολάκης. Κυριακάτικη εφημερίδα αποκάλυψε το καταναλωτικό δάνειό του και ο Κρητικός άρχισε το σόου: «Ολοι σας και μόνος μου».

Κάνοντας μια δεύτερη ανάγνωση των εξελίξεων, μετά και τις απειλές που εκτόξευσε ο «αγροίκος» κατά του «βουτυράτου» Στουρνάρα, βάζω έναν προβληματισμό: Μήπως το «σύστημα» στην Ελλάδα, με αφορμή και τον Πολάκη, έχει πέσει στην «παγίδα Τραμπ»; Οταν ο Αμερικανός πρόεδρος άρχισε να επιτίθεται στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, όταν εξαπέλυσε επιθέσεις κατά του FBI αλλά και του ανακριτή που διερευνά καταγγελίες εναντίον του, οι πάντες τον θεώρησαν τελειωμένο. Ο Τραμπ αντελήφθη, όμως, εγκαίρως ότι οι κανόνες ενός φθαρμένου συστήματος έχουν σχετική σημασία. Κάπως έτσι υιοθέτησε το παράδοξο δόγμα «Αν δεν μπορείς να έχεις τα μέσα υπέρ σου, φρόντισε να τα συσπειρώσεις εναντίον σου». Μήπως σας θυμίζει κάποιον αυτό; Απάντησις: Τον Πολάκη. Τις κραυγές του για τα «βοθροκάναλα». Για όλο τον αστικό κόσμο συμπεριφορές σαν και αυτές είναι εκτός αξιακού κώδικα. Ο τραμπουκισμός δεν είναι ιδεολογία. Αλλά για τον ακατέργαστο λαϊκό κόσμο είναι το ίδιο; Και επειδή η Ν.Δ. ταυτίζει Πολάκη – Τσίπρα, ας αναρωτηθούμε. Μήπως ο Πολάκης, εκτός από «μαντρόσκυλο», αποτελεί τη «hard» εκδοχή ενός κυριλέ Αλέξη; Μήπως με τον «αντισυστημικό αυθορμητισμό», που δεν μπαίνει στους συνήθεις υπολογισμούς της πολιτικής οι οποίοι απαγορεύουν σε υπουργό να τηλεφωνεί σε τραπεζίτη και να τον απειλεί, ο Πολάκης «στρώνει» το χαλί στον Τσίπρα των συνθημάτων τύπου «Με τον λαό ή με τις ελίτ;».

Μήπως δεν πρέπει να αγνοούμε το γεγονός ότι στον πάτο των δημοσκοπήσεων επικάθεται κρυπτόμενο ένα εύρημα που λέει ότι ο κόσμος αποστρέφεται μεγάλο τμήμα του παλαιού πολιτικού κόσμου και ότι ο Πολάκης φέρνει άθελά του στην επιφάνεια αυτό το αίσθημα; Μήπως άλλο λαόν έχουμε εμείς στον νου μας όταν κάνουμε τους υπολογισμούς μας και άλλον λαό έχει ο ΣΥΡΙΖΑ; Είναι εν τέλει ο Πολάκης στο σωστό γήπεδο;

Απαντώ: Η επίθεση αυτή της Αριστεράς εξαπολύεται τη στιγμή που ο Τσίπρας εκκαθαρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ εν λειτουργία και από τη βάρκα «λαός» επιβιβάζεται στη βάρκα «ελίτ». Η πολιτική του σε όλη την περιοχή εξυπηρετεί πρωτίστως μια ελίτ η οποία κατά βάση δεν είναι ελληνική. Πρωταρχικό καθήκον των πολιτικών δυνάμεων, λοιπόν, είναι να αλλάζουν τη σκακιέρα και να ξεσκεπάζουν το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πλέον είναι συνέχεια του ΠΑΣΟΚ των Παπανδρέου – Σημίτη. Η μόνη διαφορά είναι ότι ο Τσίπρας είναι απείρως εξυπνότερος από τον Παπανδρέου και κατά τούτο πολύ χρησιμότερος για τις ελίτ της Δύσεως.

Τελευταίο, αλλά όχι έλασσον. Ο ΣΥΡΙΖΑ λεηλατεί το ΠΑΣΟΚ γιατί επιθυμεί τετρακομματική Βουλή: Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ. Δεν τον νοιάζει αν ο Κυριάκος έχει αυτοδυναμία 155 εδρών. Τον νοιάζει να μην έχει συμμάχους στη Βουλή για να εκλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Να το έχουμε υπόψη μας!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα