Δικαιολογούν απουσίες για τη γρίπη μόνο από Ιανουάριο

Φραγμό στην επιχείρηση αδικαιολόγητων απουσιών μαθητών μέσω της γρίπης βάζει το υπουργείο Παιδείας Με εγκύκλιό του έθεσε περιορισμούς στη δυνατότητα διαγραφής απουσιών λόγω εποχικής γρίπης.

Πρόσφατα και με αφορμή την έξαρση της εποχικής γρίπης που «χτύπησε» και πολλούς μαθητές, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι από φέτος για τους μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου οι απουσίες που γίνονται λόγω γρίπης θα διαγράφονται από τις συνολικές, εφόσον ο κηδεμόνας προσκομίσει τα απαραίτητα ιατρικά δικαιολογητικά.

Παρανοήσεις

Επειδή υπήρξαν παρανοήσεις, με νέα ενημέρωση το υπουργείο Παιδείας διευκρίνισε χθες ότι το εν λόγω μέτρο της μη καταγραφής απουσιών με αιτιολογία τη γρίπη έχει ως έναρξη εφαρμογής τον μήνα Ιανουάριο και δεν καλύπτει τις απουσίες όλου του χρόνου.
Επιπλέον, τις επόμενες εβδομάδες θα σταλεί και ακόμα μία εγκύκλιος στα σχολεία, που θα ορίζει τον μήνα λήξης του μέτρου, μετά και την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την ύφεση της εποχικής γρίπης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα