ΑΝΝΑ ΜΙΣΕΛ, ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ…

Η «γαλάζια» στήριξη στον εκλεκτό της ΠειραιώςΑπό τον
Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη*

Ο πως είχα υποσχεθεί, πήγα χθες στο Γ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών και παρακολούθησα τη διαδικασία, στη διάρκεια της οποίας το δικαστήριο έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία τον Νίκο Γεωργιάδη, χωρίς ελαφρυντικά, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ, για ασέλγεια σε ανηλίκους επ’ αμοιβή, που είχαν κλείσει το 15ο έτος, κατά συνήθεια και σε μία περίπτωση κατ’ εξακολούθηση.

Με τον κατηγορούμενο Γεωργιάδη, που προφανώς θα άσκησε έφεση, δεν θα ασχοληθώ. Εκανε η Δικαιοσύνη το καθήκον της και, όπως σε κάθε κατηγορούμενο, θα ευχηθώ στο Εφετείο να αποδειχθεί η αθωότητά του. Πάντα χαίρομαι όταν οι άνθρωποι αποδεικνύονται καλύτεροι από ό,τι νομίζω. Το πολιτικό ζήτημα, όμως, είναι αυτό που μας ενδιαφέρει.
Θυμάστε τις απειλές της Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου, όταν την εγκάλεσα στον αέρα του ΚΟΝΤΡΑ πώς συνάδει με την ηθική και την ιδεολογία στην πολιτική να πηγαίνει μάρτυρας υπεράσπισης του εν λόγω για τέτοιες κατηγορίες. Οπως σίγουρα θυμάστε ότι εγώ και άλλοι κρεμούσαμε, και ορθότατα, στα μανταλάκια τους συριζαίους που προσέτρεχαν ως μάρτυρες υπεράσπισης σε κατηγορουμένους για τρομοκρατία. Είχε πει, η καημένη, με θολό μάτι πως «θα σε πάω αίμα». Δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοούσε και πώς θα το κάνει, θα μπορούσε να εκληφθεί από απειλή έως υπόσχεση, πάντως χθες δεν ήταν εκεί. Λείπει on tour, όπως γράφει η ίδια, οπότε δεν είχα την τιμή να διασταυρώσω το βλέμμα μου με αυτό της Βαρόνης της Παμβώτιδος κατά την απαγγελία της απόφασης. Ηταν, όμως, εκεί ο Κυρανάκης και κάποιες άλλες φάτσες, συγγνώμη που δεν τους ξέρω όλους, οπότε ήταν και πάλι κομπλέ η στήριξη στον εκλεκτό του αφεντικού τους, παρά το απεχθές των πράξεων του κατηγορητηρίου, που τελικά του καταλογίστηκαν πρωτοδίκως και άνευ ελαφρυντικών.

Στην απολογία του, πάντως, ο κατηγορούμενος είπε ότι είναι 40 χρόνια φίλος του Μητσοτάκη, πως είναι το δεξί του χέρι, ότι ήταν ο επικεφαλής της εκστρατείας στον εσωκομματικό προεκλογικό αγώνα του Κυριάκου για την προεδρία της Ν.Δ., πως αυτός παρέλαβε το κόμμα την επομένη και ότι όταν λίγες ημέρες μετά έσκασε το θέμα και στην Ελλάδα ο Μητσοτάκης τού είπε: «Φύγε από το προσκήνιο για δυο τρεις μήνες, μέχρι να κάτσει το θέμα, δεν πρόκειται να δικαστείς, θα είσαι πίσω κανονικά». Παρέμεινε, λοιπόν, αφανής υπαρχηγός, όπως έλεγα επίμονα, αφού αυτό μάθαινα από στελέχη και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

O εκλεκτός του γόνου, λοιπόν, είθε να αποδειχθεί αθώος κι άσπιλος στο Εφετείο, όπως οι αλαβάστρινες παρειές της Μισέλ, όμως θα παρατηρήσω ιστορικώς και κοινωνικώς πως άνευ όρων στήριξη για ό,τι κι αν κατηγορείται ότι έκανε κάποιος δικός τους δεν δίνουν τα δημοκρατικά και πατριωτικά κόμματα, αλλά άλλου είδους οργανώσεις, οι οποίες προβλέπονται κι αυτές από τον Νόμο. Αυτοί θέλουν να σώσουν την Ελλάδα, αδέρφια…

*Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ
www.neadexia.gr

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα