Παπαϊωάννου: Υποψήφιος για βραβείο «Λόρ. Ολίβιε»

Μάχη με Ακραμ Καν και ΜακφάρλανΥποψήφιος για το βρετανικό θεατρικό βραβείο Λόρενς Ολίβιε είναι ο Δημήτρης Παπαϊωάννου (φωτό), ο διεθνούς φήμης Ελληνας χορογράφος και σκηνοθέτης. Οπως ανακοινώθηκε, ο χορογράφος διεκδικεί το βραβείο «Outstanding achievement in dance» («Εξαιρετικό επίτευγμα στον χορό») για τη χορογραφία του για το «The great tamer» («Ο μεγάλος δαμαστής»), η οποία αποθεώθηκε στην πρεμιέρα του στο λονδρέζικο θέατρο Sadler’s Wells, στο πλαίσιο του φημισμένου φεστιβάλ Dance Umbrella. 

Μάλιστα, ο «Μεγάλος δαμαστής» παρουσιάστηκε στο ελληνικό κοινό, αφού ανέβηκε για έναν περιορισμένο αριθμό παραστάσεων και στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Εκτός από τον δικό μας Δημήτρη Παπαϊωάννου, υποψήφιος για Ολίβιε είναι και ο Ακραμ Καν για την εξαιρετική χορογραφία του «Xenos», η οποία αποτελούσε παραγωγή της Στέγης, αλλά και ο Τζον Μακφάρλαν για τη «Λίμνη των κύκνων», που παρουσίασε στο Royal Opera House.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα Βραβεία Λόρενς Ολίβιε είχαν ξεκινήσει αρχικά το 1976 ως «The Society of West End Theatre Awards» και μετονομάστηκαν προς τιμήν του σπουδαίου ηθοποιού Λόρενς Ολίβιε. Πρόκειται για θεατρικά βραβεία τα οποία θεωρούνται τα «Tony του θεάτρου» (σ.σ.: τα Tony απονέμονται στην Αμερική) και οργανώνονται και δίνονται από το θέατρο Society of London στο Λονδίνο. Η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει στις 7 Απριλίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα