Μία όπερα σε τρεις διαστάσεις

Η ευφάνταστη δημιουργία «Blank Out» του Ολλανδού πρωτοπόρου καλλιτέχνη Μισέλ φαν ντερ Αα έρχεται στο ΜέγαροΑπό τη
Γιώτα Βαζούρα

Πώς είναι η εμπειρία παρακολούθησης μιας όπερας με 3d γυαλιά; Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 30 και τις 31 Μαρτίου παρουσιάζει το «Blank Out», ένα αλλιώτικο θέαμα που συνδυάζει τη μουσική με την τεχνολογία και την παράλληλη σκηνική και τρισδιάστατη κινηματογραφική δράση με την όπερα!

Μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε στο Μουσικό Φεστιβάλ του Πεκίνου, στο Musica Nova του Ελσίνκι και στα Φεστιβάλ του Ανόβερου και της Λουκέρνης, το «Blank Out» έρχεται στην Αθήνα με τη μουσική του καινοτόμου Μισέλ φαν ντερ Αα. Οι θεατές φορώντας τα ειδικά γυαλιά θα παρακολουθήσουν ζωντανά με ελληνικούς υπέρτιτλους την ευφάνταστη δημιουργία του πρωτοπόρου Ολλανδού καλλιτέχνη.

Συγκεκριμένα, στην παράσταση η σοπράνο Κάθριν Μάνλι θα τραγουδά live στη σκηνή, ενώ ο βαρύτονος Ρόντρικ Ουίλιαμς θα ερμηνεύει τον ρόλο του στην ταινία που προβάλλεται ταυτόχρονα σε διάφορα επίπεδα του σκηνικού χώρου. Tην ίδια στιγμή και οι δύο πρωταγωνιστές συνεργάζονται με τη Χορωδία Δωματίου της Ολλανδίας.

Σύμφωνα με τους εμπνευστές του εγχειρήματος ο Μισέλ φαν ντερ Αα, πολυβραβευμένος και πολυδιάστατος δημιουργός, ένας από τους σπουδαιότερους της νέας γενιάς, εμπνεύστηκε το λιμπρέτο του «Βlank Out» από το έργο και τη ζωή της Νοτιοαφρικανής ποιήτριας Ingrid Jonker –εμβληματικής μορφής του φεμινισμού αλλά και του κινήματος κατά του Απαρτχάιντ στην πατρίδα της–, την οποία λάτρεψε από την πρώτη στιγμή που γνώρισε τα κείμενά της.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον διάλογο ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα. Πρόκειται για μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία που πραγματεύεται τη διαχείριση τραυματικών γεγονότων της ζωής και οδυνηρών αναμνήσεων του παρελθόντος. Η παράσταση, που αποτελεί παραγγελία και συμπαραγωγή της Εθνικής Οπερας της Ολλανδίας, του Φεστιβάλ της Λουκέρνης και του Θεάτρου της Οπερας της Ρώμης, παρουσιάζεται με την υποστήριξη του Fonds Podiumκunsten-Performing Arts Fund NL.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα