Πήρε εξιτήριο και χαμογελάει ο Μίκης Θεοδωράκης

Εξιτήριο πήρε χθες από το Ιατρικό Αθηνών, όπου νοσηλευόταν από τις 26 Φεβρουαρίου λόγω «επεισοδίου δύσπνοιας και ταχυαρρυθμίας επί εδάφους υποτροπιάζουσας κολπικής μαρμαρυγής», ο Μίκης Θεοδωρακης

Ο 94χρονος παγκοσμίου φήμης δημιουργός αισθάνθηκε έντονη ταχυκαρδία, με αποτέλεσμα τα παιδιά του Μαργαρίτα και Γιώργος να τον μεταφέρουν εσπευσμένα κάτω από άκρα μυστικότητα στο ιδιωτικό θεραπευτήριο των βορείων προαστίων. Αμέσως υποβλήθηκε σε όλες τις εργαστηριακές εξετάσεις και όταν βγήκαν τα αποτελέσματα οι γιατροί διέγνωσαν κολπική μαρμαρυγή, η οποία αντιμετωπίζεται συνήθως με φαρμακευτική αγωγή.

Η κατάσταση του 94χρονου από την πρώτη στιγμή είχε κριθεί ελεγχόμενη, παρ’ όλα αυτά ο θεράπων γιατρός του ήταν αρχικά αρκετά επιφυλακτικός λόγω της βεβαρημένης υγείας του σε συνδυασμό με την ηλικία του. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο συνθέτης «εισήχθη στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών την 26η Φεβρουαρίου 2019 λόγω επεισοδίου δύσπνοιας και ταχυαρρυθμίας επί εδάφους υποτροπιάζουσας κολπικής μαρμαρυγής. Τις επόμενες ημέρες ακολούθησε ενδοφλέβια φαρμακευτική αγωγή.

Στις 8 Μαρτίου υπεβλήθη σε τοποθέτηση διεστιακού βηματοδότη και σε ηλεκτρική ανάταξη της ταχυαρρυθμίας. Συνέχισε νοσηλευόμενος με ενδοφλέβιο φαρμακευτική αγωγή, επί επταημέρω, και σήμερα, 14 Μαρτίου 2019, έλαβε εξιτήριο από το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Παράλληλα, υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης της καρδιακής του λειτουργίας εξ αποστάσεως».