Εγκλημα, νόμος και τιμωρία

Η κατάργηση του άρθρου περί «κατάχρησης πληρεξουσιότητας», ο φόβος των συριζαίων για την προδοσία των Πρεσπών και η «χλιαρή» στάση του ΜητσοτάκηΑπό τον
Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη

Η νομοπαρασκευαστική επιτροπή που επεξεργάστηκε την πρόταση αναθεώρησης του Συντάγματος δεν αποτελείται από λυσσασμένους μπολσεβίκους. Καλοί συνάδελφοι, πανεπιστημιακοί και δικαστές είναι και λειτουργούν χρόνια. Δεν είναι συριζαίοι. Απλά φαίνεται πως κάποιοι έχουν υπερευαίσθητα αυτιά και ακούνε τηλεπαθητικώς κυβερνητικές σκέψεις αναγκαιότητας. Θα σταθώ κυρίως σε μία: στην κατάργηση του άρθρου 151 ΠΚ περί «Κατάχρησης πληρεξουσιότητας», το οποίο ανήκει στο κεφάλαιο του ΠΚ περί προδοσίας, με το οποίο τιμωρείται με κάθειρξη όποιος διεξάγει διαπραγματεύσεις με ξένη κυβέρνηση και βλάψει τον εντολέα του, δηλαδή την Ελλάδα.

Παρότι ο Μητσοτάκης και άλλοι της παρέας του, Αδωνις κ.λπ., δηλώνουν πως ΔΕΝ τους θεωρούν προδότες και πως ΔΕΝ θα καταγγείλουν το προδοτικό κουρελόχαρτο των Πρεσπών, αφού συμφωνούν όλα τα καλά παιδιά στη σύνθετη ονομασία, στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να φυλάξουν τον απαυτό τους. Προφανώς όχι γιατί δεν πιστεύουν τον Κυριάκο, ο οποίος είναι τύπος και υπογραμμός, διότι άμα λέει πως θα έχει τη Συμφωνία στο εικονοστάσι, μαζί με τα στέφανά του με τη Μαρέβα και τη Συνθήκη του Μαρακές για Ασφαλή και Τακτική Μετανάστευση, το εννοεί.

Το όνειρο του Κυριάκου ήταν να γίνει ο άνθρωπος πρόεδρος στη Δράση, Μάνος στη θέση του Μάνου, να παίζει τένις και σκουός, να αμολάει γκουρμέδικα νεοφιλελεύθερα κατά του κράτους και των δημοσίων υπαλλήλων, να στηλιτεύει τον ελληνικό εθνικισμό και άλλα διεθνιστικά, και να πηγαίνει σε όλα τα εθνικά με την όπισθεν. Φευ, όμως, ήθελε να γίνει πρόεδρος στη Δράση αλλά να έχει αριθμητικώς τους ψηφοφόρους της Ν.Δ., διότι με τον Σκυλακάκη, τον Καρίπογλα και τα άλλα παιδιά ούτε ένα διπλό της προκοπής δεν μπορείς να παίξεις. Επειδή όμως δεν γινόταν, αποφάσισε με τα φράγκα, τα κονέ και το όλον σύστημα του μπαμπά και κάτι συστήματα ψηφοφορίας που έχουν προβλήματα τάσης και πέφτουν να πάρει τη Ν.Δ. και απλώς να μετακομίσει τα λιμά της Δράσης στη Ν.Δ. και να τους φορέσει στελεχιακώς και ιδεολογικώς κολάρο στα «βόδια» τους Δεξιούς, όπως τους λέει η σοφή Βίβιαν, η οποία, όταν δεν κάνει σεμινάρια σε ΟΝΝΕΔίτες και δεν γράφει πόσο γκόμενος είναι το αφεντικό της, προσπαθεί να εξοικειώσει τα βόδια με το «γονέας 1» και «γονέας 2» που θέλει να το φέρει αυτό το καλό παιδί, ώστε να μην κομπλάρει ο Φρούλης, που δεν θα γίνει μάνα ποτέ, αλλά αντί για σκυλί, θα πάρει παιδί για να παίζει τις κουμπάρες. Ομως στα εθνικά και στο Μεταναστευτικό, όλα για όλα, δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, σφάζει καπνιστή ρέγγα στο γόνατο. Βράχος.

Οποιος αποκαλέσει προδότες όσους διαπραγματεύτηκαν, υπέγραψαν και υπερψήφισαν τη συμφωνία, που «ολοκληρώνει ό,τι άφησε στη μέση το ΕΑΜ ΕΛΑΣ», όπως είπε η Σία, που είναι ΥφΥΠΕΞ, δηλαδή σαν να γίνω εγώ υφυπουργός Πολυπολιτισμού και Ισλαμικής Μετανάστευσης, θα έχει να κάνει με τον Κυριάκο, που δεν τα σηκώνει αυτά. Ούτε Γουδιά, ούτε καταγγελίες, μόνο «υπευθυνότητα», «σωφροσύνη», κουλουράκια κανέλας, Earl Grey και στέβια.

Κάποιος όμως προνοητικός υποβολέας, που είναι ΣΥΡΙΖΑ, σκέφτηκε πως ο επόμενος είναι καλό παιδί, δεν στενοχωρεί τους συμμάχους και κυρίως το αφεντικό στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες. Ομως ποιος εγγυάται για τον μεθεπόμενο, για το τι μπορεί να βγάλει η αλανιάρα, γκαστρωμένη με οργή κάλπη αργότερα; Το σφύριξε ίσως σε κάποιον κατάλληλο στην επιτροπή και έτσι ήρθε η πρόταση κατάργησης του 151 ΠΚ, ώστε μη γίνει κάνα μπραφ και βγει καμιά περίεργη συμμαχική κυβέρνηση και τους τραβάνε τους συντρόφους οι Στρατονόμοι στον πάγκο του Γούναρη και του Πρωτοπαπαδάκη.

Τι μαρτυρά αυτή η πρεμούρα να καταργήσουν το άρθρο που προβλέπει ad hoc το έγκλημα που τέλεσαν; Φόβο. Διότι ξέρουν τι έχουν κάνει και οι κραυγές για «φασίστες» και άνοδο της «Ακροδεξιάς», όπως κλαψουρίζει ο Μακρόν, που σκοτώνει, τυφλώνει και ακρωτηριάζει πολίτες της Γαλλίας και δεν μιλάει κανείς, δεν μπορούν να τους σώσουν και να καλύψουν την αλήθεια. Ουδέποτε άλλωστε η εξύβριση και η κατασυκοφάντηση των ψηφοφόρων αποτέλεσε παραγωγική μέθοδο προσέλκυσής τους.

Προχθές μάλιστα σε μία εκπομπή, όταν τα είπα αυτά σε συριζαίο βουλευτή, συνήθως μειλίχιο, για το 151 ΠΚ και την ομολογία ενοχής και τον φόβο που συνιστά η πρόταση κατάργησής του, μετά και από λίγο ΨΠ, πως θα κάτσει κι αυτός στον πάγκο, αφού υπερψήφισε το κωλόχαρτο με τα αποτυπώματα του Ζαχαριάδη και των ΝΟΦιτών, δεν έχασε απλά την ψυχραιμία του, έκανε σαν βρικόλακας που του ρίχνουν αγιασμό. Φόβος, λοιπόν, απολύτως δικαιολογημένος, που η μεθεπόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει πραγματικότητα.

*Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ
www.neadexia.gr

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα