«Εφυγε» ο διασκευαστής της «Μισιρλού» Ντικ Ντέιλ

Μια σημαντική προσωπικότητα της μουσικής, ο Ντικ Ντέιλ (φωτό), έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, σύμφωνα με το περιβάλλον τουΗ είδηση του θανάτου του το Σάββατο επιβεβαιώθηκε από τον Ντάστι Γουάτσον, έναν από τους ντράμερ του. Ο Καλιφορνέζος μουσικός, που επινόησε την κιθάρα σερφ και είχε επηρεάσει πολύ τους Beach Boys, τον Jimi Hendrix και τη χέβι μέταλ μουσική, έγινε γνωστός με τη διασκευή του τραγουδιού «Μισιρλού» («Misirlou») ως επικεφαλής του συγκροτήματος The Del Tones στα τέλη της δεκαετίας του 1950.

Το κομμάτι, που έγινε γνωστό σε ολόκληρο τον πλανήτη και επιλέχτηκε ως μουσική των τίτλων της ταινίας «Pulp Fiction» του Κουέντιν Ταραντίνο, ερμηνεύτηκε και από Ελληνίδες τραγουδίστριες. Ο Ντέιλ, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Ρισάρ Μονσούρ, είχε καταγωγή από τον Λίβανο, αλλά γεννήθηκε το 1937 στη Βοστόνη. Μάλιστα η αγάπη του για τη μουσική ήταν τόσο μεγάλη, που συνέχιζε τις εμφανίσεις του μέχρι πολύ πρόσφατα.

Ο Ντικ Ντέιλ θεωρείται εκείνος που επινόησε το στιλ της κιθάρας σερφ, χαρακτηριστικό της οποίας είναι ο υψηλός ήχος και οι αντηχήσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως είχε δουλέψει με τον μυθικό Λίο Φέντερ, που κατασκεύαζε ηλεκτρικές κιθάρες, με στόχο να φτιάξουν ενισχυτές που να μπορούν να υποστηρίξουν εκκωφαντική ένταση ήχου, κάτι που του χάρισε το προσωνύμιο «πατέρας του χέβι μέταλ».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα