Μαραβέγιας συναντά Μολιέρο και Αριστοφάνη στο Μέγαρο

Τραγούδια από θεατρικές παραστάσεις των δύο δραματουργών συνοδεία της Καμεράτας, την Τετάρτη 10 ΑπριλίουΑπό την
Τεριάννα Παππά

Μια διαφορετική πρόταση, που συνδυάζει μουσική από το θέατρο αλλά και ερμηνείες από νέα, ταλαντούχα άτομα, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό την Τετάρτη 10 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

O Κωστής Μαραβέγιας, που πάντα εκπλήσσει ευχάριστα το κοινό του με τις εμφανίσεις του, αυτή τη φορά συναντά τους μουσικούς της Καμεράτας και ερμηνεύει έργα από το θέατρο. Στο πλευρό του, αγαπημένοι και πολυτάλαντοι ηθοποιοί, οι οποίοι ετοιμάζονται να καταπλήξουν το κοινό τραγουδώντας Αριστοφάνη και Μολιέρο, φέρνοντας στη σκηνή τούς ήρωες από τις κωμωδίες της αρχαιότητας και τα σατιρικά πρόσωπα του 17ου αιώνα.

Ετσι, ο Κωστής Μαραβέγιας, η Νάντια Κοντογεώργη, η Δήμητρα Σελεμίδου και ο Ιαν Στρατής υποδύονται μερικούς από τους εμβληματικούς ρόλους πασίγνωστων έργων των σπουδαίων δραματουργών, τραγουδώντας.

«Εχω τη χαρά και τη συγκίνηση να συμπράττω με μια σπουδαία ελληνική ορχήστρα, που μας κάνει περήφανους με την παρουσία της στο εξωτερικό, με μια ευφάνταστη και δημιουργική χορωδία που μεταμορφώνεται από λυρική χορωδία σε περιπαικτικό καυστικό αριστοφανικό Χορό, πλαισιωμένη από αγαπημένους φίλους, τραγουδιστές και ηθοποιούς – μια γιορτή για τη συνάντηση της μουσικής με το θέατρο» σημειώνει ο Κωστής Μαραβέγιας για τη συνεργασία του με την Καμεράτα. Ο πολυτάλαντος και πολύ αγαπητός στο κοινό συνθέτης, που έχει υπογράψει τη μουσική σε μερικές από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις των τελευταίων χρόνων, έγραψε τραγούδια για κάθε χαρακτήρα, υφαίνοντας τη μουσική σαν κοστούμι στα μέτρα του ηθοποιού που θα ερμηνεύσει τον ρόλο.

Από την πλευρά των μουσικών, ο μαέστρος Πάνος Βλάχος θα οδηγήσει από το πόντιουμ τους εξαιρετικά ταλαντούχους ηθοποιούς με τις μαγικές φωνές στη συνάντηση μέσα από τη μουσική με αγαπημένους ήρωες από τα κείμενα άλλοτε του Αριστοφάνη κι άλλοτε του Μολιέρου. Ο πυρήνας, η κεντρική ιδέα για το μοτίβο και τη μελωδία θα είναι πάντα ο λόγος των σπουδαίων δραματουργών. Ανάμεσα στα κομμάτια που θα ακουστούν την ξεχωριστή αυτή βραδιά είναι μουσικά θέματα και τραγούδια από τις παραστάσεις «Λυσιστράτη» (2017), «Monaksxà» (Ελληνικό Φεστιβάλ, 2016), «Εκκλησιάζουσες» (Εθνικό Θέατρο, 2015), «Φωτεινό δωμάτιο» (Γυάλινο Μουσικό Θέατρο Αθηνών, 2015), «Ο Φιλάργυρος του Μολιέρου» (Εθνικό Θέατρο, 2014) και «Aneraida» (ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, 2005).

Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 12 ευρώ και φτάνουν τα 35 ευρώ στη διακεκριμένη ζώνη, ενώ οι φοιτητές, οι νέοι, οι άνεργοι, οι άνθρωποι άνω των 65 χρόνων, οι πολύτεκνοι και τα Ατομα με Αναπηρία θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν το εισιτήριό τους στην τιμή των 9 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα