Ζωτική Ιστορία

Κανείς, μα κανείς κατακτητής δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος με εμάς τους Ελληνες ζωντανούςΑπό τον
δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Μία εβδομάδα μόλις πριν από την 25η Μαρτίου ο Ερντογάν επιδόθηκε σε κρεσέντο εχθρικών προς την Ελλάδα προκλητικών δηλώσεων. Μας είπε ο σουνίτης ισλαμιστής ηγέτης της γειτονικής μας χώρας ότι οι Τούρκοι «πέταξαν τους γκιαούρηδες (Ελληνες) στη θάλασσα της Σμύρνης και απελευθέρωσαν την πόλη», ότι το Αιγαίο δεν ανήκει στην Ελλάδα, πως θα συντρίψει όποια χώρα σταθεί εμπόδιο στα σχέδια της Τουρκίας και λοιπά παραληρήματα, που κάνουν εμάς, τους πατριώτες, να χαμογελάμε. Φυσικά, η απάντηση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απέναντι στη λυσσαλέα οργή του Ερντογάν κατά της χώρας μας ήταν για ακόμα μια φορά μετριοπαθής και σχεδόν ανύπαρκτη, ενώ «η πραγματική πατρίδα μας, η Ε.Ε.» δεν ψέλλισε ούτε λέξη προς υπεράσπισή μας.

Θυμάμαι τη συνέντευξη που είχε δώσει ο εξαίρετος καλλιτέχνης κ. Λιγνάδης το 2018, στην οποία ανέφερε: «Ακόμα κι αν δεν υπάρχει πατρίδα, ελληνικότητα, πιστεύω ότι στις μέρες μας πρέπει να εφευρεθεί. Ακόμα κι αν δεχτούμε ότι δεν υπάρχει η Ιστορία, θα πρέπει να εφεύρουμε τον μύθο, για να μπορέσουμε να έχουμε ένα γενέθλιο τοπίο. Αυτό λέγεται ζωτικός μύθος και είναι απαραίτητο να υπάρχει». Ο κ. Λιγνάδης υποθέτω ότι είναι αριστερών πολιτικών πεποιθήσεων, όπως και οι περισσότεροι καλλιτέχνες. Καταλαβαίνει, βέβαια, απόλυτα την αναγκαιότητα ύπαρξης του έθνους, καθώς και τα δομικά στοιχεία του, που είναι αναγκαία. Δεν αντιλαμβάνεται, όπως εγώ, που είμαι εθνικιστής, τη μεταφυσικότητα του έθνους, αλλά καταλαβαίνει την αναγκαιότητα ύπαρξής του.

Για εμένα, που μεγάλωσα με ιστορίες της Μικρασιάτισσας γιαγιάς μου, η οποία εκδιώχθηκε από τα πατρογονικά εδάφη μας της Ιωνίας, αφηγήματα όπως η κόκκινη μηλιά, ο μαρμαρωμένος βασιλιάς και ο σκοπός για την ολοκληρωτική απώθηση των Ανατολιτών ισλαμιστών εισβολέων δεν είναι απλά ένας «ζωτικός μύθος». Είναι μια πραγματικότητα, που πρέπει να χτυπάει ρυθμικά στην καρδιά κάθε Ελληνα και να μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.

Δεν μπορούμε να είμαστε απαθείς, όταν ο εισβολέας απειλεί την ύπαρξή μας συνεχώς και κλιμακούμενα. Ενας εισβολέας που πρέπει να θυμάται καλά ότι οι Ελληνες ήμασταν ο πρώτος βαλκανικός λαός που ξεσηκώθηκε το 1821 και κατέστρεψε συθέμελα την Οθωμανική Αυτοκρατορία του και 100 έτη μετά καταφέραμε να φτάσουμε με τη Μικρασιατική Εκστρατεία στην πρωτεύουσα του εισβολέα, την Αγκυρα, και παραλίγο να τους καταστρέφαμε οριστικά.

Η ζωτική Ιστορία που έχουμε στις καρδιές μας θα μας δείχνει πάντα τον στόχο. Κανείς, μα κανείς κατακτητής δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος με εμάς τους Ελληνες ζωντανούς.
Ζήτω το έθνος, χρόνια πολλά!

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα