Στον Μιχάλη Συριόπουλο ο Χρυσός Σταυρός του Δημ. Χορν

Το Βραβείο «Δημήτρης Χορν» κέρδισε ο Μιχάλης Συριόπουλος...

...για τις ερμηνείες του στον ρόλο του Καντίντ στο «Καντίντ ή “Η αισιοδοξία''» του Βολταίρου, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου (Θέατρο Πόρτα), και για τον ρόλο του Κίμωνα στην «Πόλη» της Λούλας Αναγνωστάκη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου (Φεστιβάλ Αθηνών, Πειραιώς 260).

Το επαμειβόμενο Βραβείο «Δημήτρης Χορν» είναι ο χρυσός σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνά κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλον, συνοδευόμενος από περγαμηνή. Το θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής και το χρηματοδοτεί ο Γιάννης Χορν. Μέλη της επιτροπής είναι ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη.

Ο ηθοποιός παραλαμβάνοντας το βραβείο από τον Σταμάτη Φασουλή δήλωσε μεταξύ άλλων: «Θέλω να αφιερώσω αυτό το βραβείο σε δύο ανθρώπους που μου έμαθαν να είμαι καλοπροαίρετος και να χαμογελάω στα δύσκολα, στους γονείς μου. Πριν από 14 χρόνια είχα χάσει 36 κιλά για το θέατρο και τριγυρνούσα σε θεατρικές κριτικές επιτροπές με το τραγούδι του Χορν "Πες μου μια λέξη" και με απέρριπταν. Μέχρι και σε τζαζ εκτέλεση το είχα ερμηνεύσει. Απόψε βρίσκομαι εδώ, σε μια άλλη πόλη, στην Αθήνα, και η μισή μου ζωή βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πλατεία αυτού του θεάτρου: η οικογένειά μου, οι φίλοι μου, η δασκάλα μου… Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους σκηνοθέτες μου για τους ρόλους που μου προσέφεραν».