Ολα τα μάτια στην παρέλαση

Ρεκόρ θεαματικότητας για την ΕΡΤ, ειδικά τη στιγμή που ακούστηκε το «Μακεδονία ξακουστή»Από τη
Μαρία Ανδρέου

Φωνή λαού… αλλά και τηλεοπτικού κοινού! Ρεκόρ θεαματικότητας για την ΕΡΤ! Το «Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα» παιάνιζε η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της Αθήνας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821, ενώ οι επιβλητικοί εύζωνοι της Προεδρικής Φρουράς με τις φουστανέλες τους περνούσαν από την εξέδρα των επισήμων, με τους πολίτες να τους χειροκροτούν. Αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή δεν θα την ξεχάσουν ποτέ οι Ελληνες τηλεθεατές της δημόσιας τηλεόρασης, οι οποίοι εκτόξευσαν την τηλεθέαση στα ύψη!

Το τηλεοπτικό κοινό από τις 11 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι επέλεξε τη δημόσια τηλεόραση για να αποτίσει φόρο τιμής στους ήρωες του 1821, στις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας, αλλά και για να δει τα νιάτα της πατρίδα μας, που την υπηρετούν στην ξηρά, στον αέρα και στη θάλασσα με υψηλό φρόνημα.

Παρά τον θαυμάσιο καιρό, που έβγαλε τον κόσμο έξω από τα σπίτια του, η θεαματικότητα της παρέλασης στην ΕΡΤ1 έπιασε κορυφή, συγκεντρώνοντας 33% στο γενικό σύνολο, ενώ στο δυναμικό κοινό 18-54 το κοντέρ εκτοξεύτηκε στο 26,3%. Και αυτό έχει μεγάλη σημασία. Αποδεικνύει ότι η νέα γενιά δεν χαρίζει 25άρια στην τηλεθέαση μόνο στα ριάλιτι επιβίωσης, μαγειρικής, ερωτικών σχέσεων και μόδας, και έχει ανάγκη να νιώσει αίσθημα εθνικής ανάτασης με αφορμή την επέτειο για το 1821.

Η μεγάλη απήχηση της απευθείας μετάδοσης της στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα έδωσε ακόμη ένα μήνυμα στην κυβέρνηση, μια έμμεση, τρανταχτή διαμαρτυρία των Ελλήνων για τη Συμφωνία των Πρεσπών, που έχει δυσαρεστήσει τους περισσότερους Ελληνες.

Αποθέωση

Η τηλεθέαση άγγιξε ακόμη και το 35% όταν τα ανυπότακτα «βατράχια» του Λιμενικού Σώματος τραγούδησαν το «απαγορευμένο» εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή» αμέσως μόλις πέρασαν από την εξέδρα των επισήμων και αποθεώθηκαν με περισσή θέρμη, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης.

Ανήμερα την 25η Μαρτίου η ενημερωτική εκπομπή του Σκάι «Αταίριαστοι» με τον Γιάννη Ντσούνο και τον Χρήστο Κούτρα (10.00-11.30) αρχίζει με το εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή» κόντρα στις φημολογούμενες «απαγορεύσεις» της κυβέρνησης και η τηλεθέαση φτάνει το 24% στο γενικό σύνολο και στο δυναμικό κοινό το 15%! Οι δύο δημοσιογράφοι, κάνοντας εμφανώς μαύρο χιούμορ για όσα θλιβερά συμβαίνουν στην πολιτική σκηνή του τόπου, είπαν: «Θέλουμε να προσφέρουμε υπηρεσίες στην κυβέρνηση, γι’ αυτό ακούστε το εμβατήριο… να ξεχαρμανιάσετε»!
Μάλιστα, το εμβατήριο «έπεσε» μαζί με τους τίτλους αρχής και με πλάνα από την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Ντσούνος και ο Χρήστος Κούτρας καλημέρισαν τους τηλεθεατές, αναφέροντας: «Αποφασίσαμε σήμερα να ξεκινήσουμε έτσι γιατί θέλουμε να προσφέρουμε υπηρεσίες στην κυβέρνηση. Καλημέρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Ακούστε το, λοιπόν, να ξεχαρμανιάσετε και να πάτε να δείτε την παρέλαση ήρεμα, όμορφα και ωραία, καθώς δεν θα το ακούσετε εκεί». Και συμπλήρωσαν με καυστικό τρόπο: «Εμείς προσφέρουμε υπηρεσίες στην κυβέρνηση για να ακούσει ο κόσμος το “Μακεδονία ξακουστή” και να μην το ζητάει στην παρέλαση».

Υψηλή τηλεθέαση είχε προχθές και η κοινωνική εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στον Σκάι «Μαζί σου», από τις 11.30 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι. Η τηλεθέαση έφτασε το 15,9% στο γενικό σύνολο και το 11% στα δυναμικά κοινά. Η Τατιάνα Στεφανίδου κατάφερε να συγκινήσει το τηλεοπτικό κοινό με τον φίλο του εκλιπόντος ευζώνου που παρέλασε με τη φουστανέλα του, κάνοντας τον πατέρα του να ξεσπάσει σε κλάματα.

Με τη φουστανέλα του αδικοχαμένου ευζώνου

 Πριν από μερικές εβδομάδες, ο εύζωνος Σπύρος Θωμάς (φωτό) άφησε ξαφνικά την τελευταία του πνοή, συγκλονίζοντας όλη την Ελλάδα και βυθίζοντας την οικογένειά του στο πένθος. Προχθές, στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, ο αδελφικός του φίλος Βασίλης Μπαλής παρέλασε με τη φουστανέλα του Σπύρου. Ενα μήνυμα που έστειλε ο χαροκαμένος πατέρας Χρήστος Θωμάς στην Τατιάνα Στεφανίδου έκανε το τηλεοπτικό κοινό να καθηλωθεί στην οθόνη του.

Η παρουσιάστρια ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή το μυαλό μας είναι στον συχωρεμένο Σπύρο Θωμά και στην οικογένειά του. Ο Σπύρος ήταν ένα διαμάντι, ένα πλάσμα που ήταν πάντα πρώτο σε όλα… Επειδή αυτό το διαμάντι έλειψε από την παρέλαση σήμερα, ο φίλος και αδελφός, ο εύζωνος Βασίλης Μπαλής, φόρεσε τη φουστανέλα του και παρέλασε με τη φουστανέλα του Σπύρου. Μου έστειλε μήνυμα ο πατερούλης του Σπύρου, ο κ. Χρήστος Θωμάς -αυτή την οικογένεια την έχω υπεραγαπήσει, τους έχουμε πονέσει, έχουμε κλάψει γι’ αυτό το παιδί όλοι οι Ελληνες-, και μου είπε πως αν γνώριζε ότι ο φίλος του Σπύρου θα φορούσε τη φουστανέλα του σήμερα, θα ήταν εκεί να τον χειροκροτήσει».

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα