Ευλογία Πάπα για φθινόπωρο

Γιατί κατά βάθος ο πρωθυπουργός είναι αμφίθυμος για τις κάλπες του ΜαΐουΑπό τον
Μανώλη Κοττάκη

Οι δημοσκοπήσεις συμφωνούν ότι η διαφορά μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή τείνει να σταθεροποιηθεί στις 8-9 μονάδες υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παρά τις παροχές Τσίπρα.

Το επισημάναμε κι εμείς στο πρόσφατο σημείωμά μας με τον τίτλο «Θα χάσουν με τα τσαρούχια». Ωστόσο, πέραν των δημοσιευμένων ευρημάτων των μετρήσεων, υπάρχουν και τα αδημοσίευτα. Και αυτά παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Αποκαλύπτουν γιατί κατά βάθος ο πρωθυπουργός είναι αμφίθυμος για τις κάλπες του Μαΐου έως ότου υπάρξουν γεγονότα ικανά για να βελτιώσουν την πολιτική ατμόσφαιρα υπέρ του. Εχουμε και λέμε λοιπόν!

1Σε αστάθμιστο δείγμα εταιρίας που εμπιστεύομαι και αποδεδειγμένα δεν παίζει παιχνίδια υπέρ του ενός ή του άλλου κόμματος η διαφορά Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ ευρέθη στις 17 μονάδες. Ποσοστό που, αν επιβεβαιωθεί σε κάλπη, οδηγεί στην πανωλεθρία ΣΥΡΙΖΑ.

2Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται σε όλες τις ηλικίες, ακόμη και στους 17-34 που «πλευρίζει» ο πρωθυπουργός με το δικαίωμα ψήφου και με τις άδειες οδήγησης. Ο Τσίπρας προηγείται μόνο στη γενιά του, στην ηλικία 35-44.

3Πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ μετακινούνται απευθείας προς την κεντροδεξιά παράταξη. Το αναγνώρισε και στην ομιλία της η Φώφη Γεννηματά στο συνέδριο, εξηγώντας ότι το κάνουν για να φύγει ο Τσίπρας.

Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. τούς έκανε έκκληση να μην το πράξουν και να ψηφίσουν το κόμμα τους, αναγνωρίζοντας πάντως το πρόβλημα που έχει στα δεξιά της.

Η αλήθεια είναι ότι ψηφοφόροι που περιμένουν να φτάσει ο μήνας 20 για να πληρωθούν και να ζήσουν την οικογένειά τους ρίχνουν την ευθύνη αποκλειστικά στον ΣΥΡΙΖΑ. Και είναι έτοιμοι να δοκιμάσουν κάθε λύση που θα βελτιώσει τυχόν τη ζωή τους. Πέντε χρόνια ανοχής στην Αριστερά είναι πολλά.

4Η ψήφος προς τον ΣΥΡΙΖΑ σε λαϊκές περιοχές εξασθενεί εντυπωσιακά. Στον Δήμο Κορυδαλλού ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επιτύχει στις προηγούμενες εκλογές τριπλ σκορ: Κάτι σαν 42% έναντι 15%. Τώρα, σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση, προηγείται μόνο 2 μονάδες στο σταθμισμένο δείγμα – στο αστάθμιστο ηττάται!

5Η ψήφος διαμαρτυρίας στα δεξιά του πολιτικού συστήματος μοιάζει να διασπάται σε πολλά μικρότερα κόμματα. Η μέτρηση βρήκε τη Χρυσή Αυγή πιεσμένη προς τα κάτω. Θα δούμε πόσο ακριβές είναι αυτό. Ωστόσο είναι λογικό πως τέως νεοδημοκράτες που ψήφισαν Χρυσή Αυγή ίσως δίνουν ψήφο ανοχής στον Μητσοτάκη με αίτημα «να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ». Οχι μόνο για λόγους οικονομικούς αλλά και για λόγους εθνικούς. Η κυβέρνηση με τη στάση της στα ελληνοτουρκικά, στην Αλβανία, στο Μακεδονικό δίδει την αίσθηση της παράδοσης σε όλα τα μέτωπα και αυτό ενοχλεί. Συμπερασματικά: Ενα ισχυρό ρεύμα που διαπερνά αυτή τη στιγμή το εκλογικό σώμα είναι η «τσαντίλα» εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη πλευρά, οι απόρρητες μετρήσεις λένε ότι το μαλακό υπογάστριο της Ν.Δ. είναι ο φόβος.

Οτι ορισμένα μεσαία στελέχη της συμπεριφέρονται με τρόπο που δείχνει ότι έρχονται να επανακαταλάβουν την εξουσία και αυτό προβληματίζει σκεπτόμενους ψηφοφόρους. Πάνω σε αυτό το συναίσθημα άλλωστε του φόβου για ρεβανσισμό και διατάραξη της κοινωνικής ομαλότητας μαζί με τη σκανδαλολογία θα θελήσει να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες με άφθονη αρνητική διαφήμιση. Σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε σήμερα, λοιπόν. Τούτων δοθέντων μένει στις επόμενες εβδομάδες να δούμε τι θα επιβεβαιωθεί: Εκλογές Οκτώβριο, όπως θεωρεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ότι δηλαδή ο Τσίπρας θα περιμένει το Νόμπελ Ειρήνης (στήριξε την υποψηφιότητά του χθες ο Πάπας Φραγκίσκος!) ή Μάιο για να εκτονώσει τον θυμό στις πολλές κάλπες και να περιορίσει το εύρος της ήττας του. Ιδωμεν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα