Ηττα της αριστείας

Το φιάσκο στα Εξάρχεια και η ανακοίνωση του ΛιμενικούΑπό τον
δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Δυστυχώς, αυτό το οποίο διατυμπανίζαμε αρκετοί ενασχολούμενοι με τα κοινά, αναφορικά με την ιδεολογική υποχώρηση της Δεξιάς και τη συνεπακόλουθη εξάλειψη της αριστείας ή -απλοϊκότερα, αν θέλετε- τη διαρκή επιβράβευση της αποτυχίας, δεν είναι παρά καθημερινότητα στην Ελλάδα. Μια μετριότητα που πλέον έχει πλήρως αγκαλιάσει και τα Σώματα Ασφαλείας.

Σε ένα μη πρωτοφανές περιστατικό, επιβεβαιώθηκε για πολλοστή φορά πως η αντίληψη την οποία έχουμε ως κοινωνία αποπνέει μικρότητα, φοβικότητα και μια εμμονή στην αποφυγή απόδοσης ευθυνών. Στις 4 Απριλίου, ομάδα λιμενικών, υπό την εποπτεία εισαγγελέως, διεξήγαγε επιχείρηση συλλήψεως μελών δικτύου εμπορίας ναρκωτικών στην περιοχή των Εξαρχείων. Το αποτέλεσμα της επιχείρησης φάνηκε αρχικά να είναι επιτυχημένο και να έχουν συλληφθεί δύο γυναίκες (μια ημεδαπή και μια αλλοδαπή).

Ομως, αντί να ολοκληρωθεί ομαλά η επιχείρηση, κατέληξε σε παταγώδη αποτυχία, όταν περίπου 50 άτομα, οπλισμένα με λοστούς, μαχαίρια, τυφέκια ΑΚ-47 και πιστόλια, επιτέθηκαν στους λιμενικούς, τους χτύπησαν, τους έφτυσαν, τους έκλεψαν τον οπλισμό (ή μέρος του), τους έκλεψαν προσωπικά αντικείμενα, μαχαίρωσαν έναν εξ αυτών και απελευθέρωσαν και μια συλληφθείσα. Εδώ όμως δεν θέλω να σταθώ στο επιχειρησιακό της υποθέσεως, το οποίο προφανέστατα ήταν πλήρως αποτυχημένο, αλλά στην ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος (Λ.Σ.) σχετικά με την επιχείρηση. Συγκεκριμένα, το Λ.Σ. εξέδωσε μια βορειοκορεατικού τύπου ανακοίνωση, στην οποία στην ουσία της συγχαίρει τα στελέχη του που δεν χρησιμοποίησαν τον οπλισμό τους και πως αυτό δήθεν δείχνει ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση.

Εν ολίγοις, το Λ.Σ., το κράτος, συγχαίρει τα όργανά του για μια αποτυχημένη επιχείρηση, λέγοντας «μπράβο» που δεν την έκαναν χειρότερη, εφόσον δεν χρησιμοποίησαν τον οπλισμό τους! Δηλαδή, ενημερώνει το κοινό πως έτσι είναι τα πράματα, μπράβο που δεν χρησιμοποιήθηκαν όπλα από τους λιμενικούς (π.χ., μη θανάσιμα όπλα ή άλλα όπλα) και πως μια τέτοια ήττα στην εφαρμογή του νόμου και της τάξης ολοκληρώθηκε με… ψυχραιμία.

Α στεία πράγματα, μετριότητες και ανικανότητα είναι το ρεζουμέ της υπόθεσης, καθώς το Λ.Σ. με την κομμουνιστικού τύπου ανακοίνωσή του μας λέει πως δεν πειράζει που δεν εφήρμοσαν τον νόμο, δεν πέτυχαν στην αποστολή, δεν διαφύλαξαν την ειρήνη, την τάξη, δεν έπιασαν τόπο τα χρήματα των φορολογουμένων – ΕΔΕΙΞΑΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ.
Κατά τον ίδιο τρόπο, ενδεχομένως, που σε σοσιαλιστικές ανακοινώσεις πάντα τα κομμουνιστικά στρατεύματα επιδεικνύουν γενναιότητα. Θα περίμενε κανείς το Λ.Σ. να ενημερώσει το κοινό για άμεση ΕΔΕ και να δείξει πυγμή. Να πράξει, δηλαδή, όπως ενεργεί κάθε σοβαρό στρατιωτικό σώμα.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα