Επέστρεψε στην εκδοτική δράση με δεύτερο βιβλίο

Ο νέος Θεσσαλονικιός συγγραφέας Χρ. Τούβε παρουσιάζει το Σάββατο στην Αθήνα το έργο του «Το μονοπάτι της αλήθειας 33»Από τη
Γιώτα Βαζούρα
Φωτό: Χρήστος Ζήνας

Τ όλμησε να γυρίσει την πλάτη στους εκδοτικούς οίκους και να ακολουθήσει το μονοπάτι της αυτοέκδοσης του βιβλίου του, αποδεικνύοντας ότι το ταλέντο δεν θέλει καμία εκπροσώπηση. Ο Θεσσαλονικιός συγγραφέας Χρήστος Τούβε, ο οποίος έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να υψώσει τη δική του φωνή στον κόσμο της ελληνικής λογοτεχνίας, μετά το πρώτο βιβλίο του «Της ζωής τα παράξενα παιχνίδια» επιστρέφει στην εκδοτική δράση με το δεύτερο έργο του, το οποίο θα παρουσιαστεί το προσεχές Σάββατο στο Black Duck Multiplarte (Χρ. Λαδά 9Α, πλ. Καρύτση).

Το βιβλίο κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες και αυτή είναι η πρώτη παρουσίαση που θα γίνει στην Αθήνα. Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι εφημερίδες «δημοκρατία» και «Espresso». Τίτλος του βιβλίου είναι «Το μονοπάτι της αλήθειας 33» και σε αυτό περιλαμβάνονται 33 διαφορετικές ιστορίες με γνώμονα την αλήθεια για το πώς βλέπει τον κόσμο ο 33χρονος συγγραφέας. «Κάθε ιστορία είναι και ένα διαφορετικό μονοπάτι» εξηγεί στη «δημοκρατία» ο κ. Τούβε, ο οποίος ομολογεί στη δεύτερη κατά σειρά συγγραφική απόπειρά του ότι επιχείρησε να δώσει έναν εξομολογητικό τόνο. «Ουσιαστικά είναι ένα βιβλίο-καθρέφτης της ζωής μου» τονίζει, αναφέροντας ότι οι συγγραφείς που τον ενέπνευσαν και συνεχίζουν να τον εμπνέουν είναι ο Χαλίλ Γκιμπράν, ο Χόρχε Μπουκάι, ο Λέο Μπουσκάλια και ο ποιητής Τάσος Λειβαδίτης.

Μυθιστόρημα

Η παρουσίαση θα συντονιστεί από τον δημοσιογράφο Θάνο Μακρογαμβράκη, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Βασίλης Παλαιολόγος. Θα έχει διαδραστικό χαρακτήρα, αφού, όπως τονίζει και ο ίδιος, δεν τον ενδιαφέρουν οι χρονοβόρες βιβλιοπαρουσιάσεις που κουράζουν τον θεατή. «Μέσα σε 40 λεπτά θα καταφέρουμε να μεταφέρουμε το πνεύμα του βιβλίου» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το επόμενο συγγραφικό εγχείρημά του θα είναι ένα μυθιστόρημα, το οποίο ετοιμάζεται την περίοδο αυτή και θα εκδοθεί όταν ολοκληρωθεί η περιοδεία τού εν λόγω βιβλίου: «Η απόφαση να εκδώσω μόνος μου τα βιβλία μου πάρθηκε κυρίως γιατί δεν επιθυμούσα τις δικές μου ιδέες να τις καρπώνονται άλλοι. Είναι πολύ άδικος αυτός ο εκδοτικός κόσμος και κάθε συγγραφέας είναι αναγκασμένος να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του». Βέβαια, οι δραστηριότητές του δεν εξαντλούνται εκεί, μια και ο Χρήστος Τούβε σε λίγο καιρό εγκαινιάζει τη δική του εταιρία, στην οποία θα εκδίδει βιβλία άλλων

. «Τα συμβόλαια θα είναι ετήσια και ουσιαστικά εγώ θα τους παρέχω συμβουλές γύρω από τη διαδικασία της αυτοέκδοσης. Συμβουλές για το πώς θα προωθούν τον εαυτό τους, πώς θα κλείνουν παρουσιάσεις και πολλές ακόμη χρήσιμες συμβουλές σχετικά με τα συγγραφικά τους πονήματα Με λίγα λόγια, θα τους παρέχω ό,τι μπορώ για να ανοίξουν μόνοι τους τα φτερά τους» καταλήγει.

• Info: Η παρουσίαση αρχίζει στις 18.30.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα