ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ

Η επίθεση των «φωτισμένων» για τη συνάντηση με τον Αμβρόσιο

Από τον
Δημήτρη Κ. Σέργιο

Θα είμαι ξεκάθαρος: Τιμώ (κάποτε και με δέος - λέω αλήθεια) τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή. Πρόκειται για έναν ρωμαλέο άνδρα, ο οποίος, αν και είναι ακραία ανάπηρος από ατύχημα (έχει χάσει από μακρού τελείως το φως του…), ήταν -και είναι πάντοτε- απολύτως ενεργός και ασύλληπτα εργατικός! Και δεν είναι μόνον αυτό! Αναδείχθηκε κορυφαίο στέλεχος κεντρικών πολιτικών σχηματισμών της χώρας. Παλαιότερα του ΠΑΣΟΚ, από τινος και του ΣΥΡΙΖΑ. Διετέλεσε «πρωτοκλασάτος» υπουργός. Τελευταίο πόστο του, το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Ναυτιλίας. Και -θα το πω ειλικρινά- προσωπικώς δεν του χρεώνω, ειμή σε γλίσχρο πολιτικό επίπεδο, τις συνέπειες του προ τριετίας ναυαγίου έξω από τη Σαλαμίνα που μόλυνε τον Σαρωνικό.

Ομιλεί πεντακάθαρα και εξαιρετικά ελληνικά - μπροστά του δεν πιάνουν «χαρτωσιά» όλοι, ανεξαιρέτως, οι λοιποί κορυφαίοι της κυβερνήσεως, μηδέ εξαιρουμένου του πρωθυπουργού αυτοπροσώπως! Αν, μάλιστα, θελήσετε να συγκρίνετε στο τερέν αυτό ειδικώς τον κ. Κουρουμπλή με κάποιες απιστεύτως «φωτεινά» ρητορεύουσες πολιτικές φυσιογνωμίες (νυν και πρώην…), όπως, ας πούμε, είναι οι… αυτόχθονες Τσακαλώτος, Πολάκης, Γαβρόγλου, Τόσκας, Παπαγγελόπουλος, Κοντονής, Καββαδία και τινές έτεροι, ή οι εκ μετεγγραφής… «μεγαλόπνοοι» Μεγαλοοικονόμου, Κουίκ, Κουντουρά, Παπακώστα κ.λπ., κ.λπ.), ο κ. Κουρουμπλής φαντάζει μπροστά τους, κυριολεκτικά, καθηγητής Κλασικής Γραμματείας! Αυτόν, λοιπόν, τον εξαίρετο και αγωνιστικό πολιτικό άνδρα περιέλαβαν στα αγενή και άγαρμπα χέρια τους περίεργες «δια-φωτισμένες» και «δια-φωτιστικές» (!) στήλες νεοελληνικών ευρω-μαρξιστικών φυλλάδων! Που «δίνουν ρέστα» για την παράδοση της χώρας αύτανδρης στο παγκοσμιοποιητικό σύστημα, επειδή ο τίμιος Νεοέλλην και ενεργότατος πολιτικός Κουρουμπλής, που συμβαίνει να είναι και υποψήφιος ευρωβουλευτής, συναντήθηκε (άκου!) και αντάλλαξε χαιρετισμό και ευχές με έναν εκ των εξίσου ενεργών, έντιμων και αγαπητών στον λαό μητροπολιτών της Εκκλησίας, τον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο! Ξεσηκώθηκε, που λέτε, το εντόπιο ευρωμαρξιστικό σύμπαν! «Μα, με τον Αμβρόσιο βρέθηκε να συναντηθεί;» ρωτάνε με σχόλια και… σχολιανά! «Μα, ο Αμβρόσιος δεν συμφωνεί μαζί μας (!) να παντρεύονται οι ομοφυλόφιλοι και να… κάνουν παιδιά, ώστε να κλείσουμε τα ορφανοτροφεία της Εκκλησίας!

Και δεν συμφωνεί να καταργήσουμε την αργία της Κυριακής, να χτίζουμε τζαμιά και να προχωρήσουμε στην καθιέρωση αργίας την… Παρασκευή! Ούτε συμφωνεί να κάνουμε ό,τι θέλουμε στο υπουργείο Παιδείας εν σχέσει με τον ανασκολοπισμό του μαθήματος των Θρησκευτικών! Και, επιτέλους, τον Αμβρόσιο έκρινε ως… “μισαλλόδοξο” ένα δικαστήριο, με βάση… νόμο μας! Αμάν, πια!»

Αυτά λένε και γράφουν οι «ευρω-διαφωτισμένοι»… Φυσικά, αποκρύπτουν ότι τον μητροπολίτη έκρινε αθώο της κατηγορίας περί «μισαλλοδοξίας» ο εισαγγελεύς της έδρας! Καθώς και ότι προηγήθηκαν περισσότερα του ενός δικαστήρια που τον είχαν απαλλάξει από την κατηγορία αυτή (μηνυτές του… ενδιαφερόμενοι «ευρω-διαφωτισμένοι»!) Καθώς και ότι, όταν, μετά την πρόσφατη -μοναδική!- καταδίκη Αμβροσίου, ο γέρων πια ιεράρχης αποφάσισε να υποβάλει την παραίτησή του, το σύνολο των κληρικών της μητρόπολής του, με ειρηνικές διαδηλώσεις που δεν μετέδωσαν τα «ευρω-διαφωτιστικά» ΜΜΕ, τον ανάγκασαν να το ξανασκέφτεται…