Τέσσερις τραυματίες από κεραυνό στην Ακρόπολη

Στο νοσοκομείο δύο τουρίστες και δύο φύλακες από θραύσματα γυαλιών! Διαλύθηκε το αλεξικέραυνοΜεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε χθες το απόγευμα στην Ακρόπολη όταν ξέσπασε βροχή που συνοδευόταν από αρκετούς κεραυνούς. Ενας από αυτούς έπεσε στο Ερέχθειο, με αποτέλεσμα να διαλυθεί το αλεξικέραυνο και να τραυματιστούν τέσσερα άτομα!

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 4.30 το απόγευμα στο κουβούκλιο της έκδοσης εισιτηρίων της Ακρόπολης. Εκεί, βρίσκονταν δύο γυναίκες αρχαιοφύλακες, 24 και 52 ετών, και ένα ζευγάρι τουριστών.

Η πτώση του κεραυνού είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν από γυάλινα θραύσματα οι δύο γυναίκες που βρίσκονταν μέσα σε δύο κοντινά φυλάκια και οι τουρίστες που είχαν επισκεφτεί τον αρχαιολογικό χώρο και βρίσκονταν έξω από αυτά.
Αμεσα στο σημείο έσπευσε το ΕΚΑΒ και όλοι διακομίστηκαν στον Ευαγγελισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο τουρίστες έφυγαν από το νοσοκομείο όταν τα τραύματά τους καθαρίστηκαν, ενώ οι δύο αρχαιοφύλακες παρέμειναν για προληπτικούς λόγους.

Αμέσως μετά το περιστατικό το υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημέρωνε το κοινό ότι ο χώρος της Ακρόπολης θα παρέμενε κλειστός για το υπόλοιπο της ημέρας για λόγους ασφαλείας. Παράλληλα, ανέφερε ότι από την πτώση του κεραυνού δεν προκλήθηκαν ζημιές στα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου.

Ο Ν. Καντερές

«Θεωρώ ότι στη διάρκεια της καταιγίδας θα έπρεπε να έχει σταματήσει η έκδοση εισιτηρίων. Επίσης, καλό θα ήταν να είναι κανείς μέσα σε προστατευμένο χώρο, σε ένα οίκημα και όχι σε κουβούκλιο, και επίσης ο κόσμος να ήταν σε κάποιον στεγασμένο χώρο γιατί θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι χειρότερα» σχολίασε στη «δημοκρατία» ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι επειδή πλέον παρόμοιες καταιγίδες πέφτουν ακόμη και το καλοκαίρι ο κόσμος θα πρέπει να γνωρίζει κάποιες βασικές συμβουλές αυτοπροστασίας, όπως να μη βρίσκεται κατά τη διάρκεια καταιγίδας σε εξωτερικούς χώρους και μάλιστα σε ψηλά σημεία, να μην κρατά μεταλλικά αντικείμενα, να μην είναι κάτω από ψηλά δέντρα ή μέσα στη θάλασσα. Αξίζει να αναφερθεί πως, σύμφωνα με το meteo.gr, χθες το μεσημέρι στην Αττική οι βροχές και οι καταιγίδες έφεραν μαζί τους και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, καθώς έπεσαν περίπου 100 κεραυνοί!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα