Δραματικές ελλείψεις στο Παίδων Πεντέλης

Εχει διακοπεί η λειτουργία τακτικών και απογευματινών ιατρείωνΣυνεχίζεται η κοροϊδία στο Παίδων Πεντέλης με τα χειρουργεία να λειτουργούν οριακά μετά την επιστροφή και της τρίτης αναισθησιολόγου, η οποία ήταν σε εκπαιδευτική άδεια. Ωστόσο τα προβλήματα δεν λύθηκαν, καθώς η έλλειψη προσωπικού είναι δραματική. Ηδη έχει γίνει διακοπή στη λειτουργία των τακτικών και απογευματινών ιατρείων πολλών τμημάτων, ενώ άλλα τμήματα δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην εξυπηρέτηση λίστας τακτικών χειρουργείων. 

Απόδειξη, το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί τα μισά χειρουργεία σε σχέση με πέρυσι, όπως αναφέρει σε επιστολή του προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας ο διευθυντής του Χειρουργικού Τομέα Ευστράτιος Χριστιανάκης.
Συγκεκριμένα, η Ορθοπεδική Κλινική θα έπρεπε να έχει έξι οργανικές θέσεις ειδικευμένων γιατρών αντί για τέσσερις, που είναι σήμερα, και το Αναισθησιολογικό Τμήμα έξι αντί για πέντε, που είναι σήμερα, ώστε να γίνονται με ασφάλεια οι εφημερίες. «Και οι θέσεις έπρεπε να είναι όλες καλυμμένες, ενώ δεν είναι» αναφέρει ο κ. Χριστιανάκης.

Επίσης δεν υπάρχει σωστή ασφαλιστική κάλυψη στους γιατρούς από το νοσοκομείο (στις περιπτώσεις ιατρικού λάθους).

Σημειώνεται ότι στα μέσα Μαρτίου ύστερα από απόφαση του διευθυντή του Χειρουργικού Τομέα είχαν σταματήσει τα χειρουργεία στο Παίδων Πεντέλης «εξαιτίας του μειωμένου ιατρικού προσωπικού του Αναισθησιολογικού τμήματος». Στις 11 Απριλίου ο αναπληρωτής διοικητής σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο κρατικό κανάλι υποστήριξε ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με τα χειρουργεία, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις. Οι γιατροί ουσιαστικά «αδειάζουν» τον αν. διοικητή και υποστηρίζουν ότι «αυτές οι δηλώσεις δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα».

Ρίτα Μελά

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα