ΜΕΓΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Τα «ναι» για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων και τα σχόλια κάποιων από τη Ν.Δ. που έπαθαν… ΚαιρίδηΑπό τον 
Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη

Ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς κατέθεσε ψήφισμα αναγνώρισης από την Ευρωβουλή της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από την Τουρκία. Ενώ όλοι οι Ελληνες ευρωβουλευτές το γνώριζαν από δεκαημέρου, την ημέρα της ψηφοφορίας, εκτός από τον Νότη Μαριά, το υπερψήφισαν και οι Νίκος Χουντής, Κωνσταντίνος Παπαδάκης, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Γιώργος Επιτήδειος, Λάμπρος Φουντούλης και Ελευθέριος Συναδινός. Οι υπόλοιποι Ελληνες ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της Ν.Δ. κ.λπ. δεν έδωσαν το «παρών». Είχαν πάει να κλαδέψουν τις ελιές, έκαναν γευσιγνωσία μπίρας στη Μεγάλη Πλατεία; Δεν γνωρίζω. Αυτό που γνωρίζω είναι πως όφειλαν να πάρουν τον απαυτό τους και να είναι εκεί να υπερψηφίσουν. 

Θα κάνω δε κάτι ασυνήθιστο για το διαχρονικό έπος της ρωμέικης κομματοσκυλίασης. Νοερά θα σφίξω το χέρι και των επτά κι όποιες διαφορές κι αν έχουμε, θα σας καλέσω, αν επιλέξετε τα κόμματά τους, να τους δώσετε τον σταυρό σας. Ο Νότης έχει συνέπεια στις εθνικές του θέσεις, ο Νίκος Χουντής επίσης έχει τηρήσει μια συνεπή κι αξιέπαινη στάση κι όλοι τους σε κάτι τόσο σημαντικό ηθικά, κρησάρα που ξεχωρίζει την ήρα από το σιτάρι, υπερασπίστηκαν το αθώο αίμα των αδελφών μας Ποντίων.

Ακουσα και διάβασα απίθανες δικαιολογίες, μέχρι λοιδορίες κατά του Νότη Μαριά, πως το έκανε για «ψηφοθηρικούς λόγους», για «πυροτέχνημα» και η Κούνεβα για να πουλήσει πατριωτισμό. Σοβαρά; Και τι εμπόδισε τόσα χρόνια στη θητεία τους όλους τους υπολοίπους και τις υπόλοιπες, που παίρνουν από τους πιο αξιοζήλευτους μισθούς στην Ευρώπη, να ρίξουν τέτοια… πυροτεχνήματα; Ο πολύς Παπαδημούλης ξέρει να υπερασπίζεται τον Μαδούρο, να σκίζει τα ιμάτιά του για τον Χίο και το «Μακελειό». Για τη Γενοκτονία πού ήταν; Τον είχε πλακώσει το πάπλωμα ή ξεχάστηκε μετρώντας τις καταθέσεις του; Η Σπυράκη γιατί δεν μπόρεσε; Μήπως έπεσε πάλι τυχαία πάνω στον Ζάεφ και παίζανε κρεμάλα με «σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes»; Κι αν η Κούνεβα έκανε το καθήκον της και τίμησε τους Τραντέλλενες του Πόντου, αυτή μια πολιτογραφημένη Ελληνίδα, και αυτό θεωρείται επίδειξη «πατριδοκαπηλείας», αυτοί, κυρίως οι συριζαίοι και νεοδημοκράτες, Ελληνες εξ αίματος, που ήταν απόντες, τι επέδειξαν, εκτός από αδιαφορία και ευθυγράμμιση με τη φιλοτουρκική πολιτική του διευθυντηρίου των Βρυξελλών;

Το αληθές εθνικό συμφέρον επιβάλλει να υπερψηφίζεται από όλους τους Ελληνες ευρωβουλευτές οτιδήποτε προάγει τις ελληνικές υποθέσεις, πολύ περισσότερο ένα τέτοιο ζήτημα ιστορικής μνήμης και δικαίωσης της αθώου αίματος των εθνομαρτύρων μας στον Πόντο και στη Μικρά Ασία.
Απ’ ό,τι δε βλέπω στα απαράδεκτα σχόλιά τους, μερικοί φίλοι στη Ν.Δ., που στα εθνικά θέματα για χρόνια κάνανε τα λιοντάρια, απ’ τον πολύ Κυριάκο πάθανε… Καιρίδη. Αυτή η στάση τους στην ψηφοφορία για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, όπως και η πρόσφατη σύμπλευση των ευρωβουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, που καταψήφισαν τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, πιστοί στο αποτυχημένο δόγμα εξημέρωσης του θηρίου, δείχνει πως τελικά είναι πολλοί οι Καιρίδηδες στο ρετιρέ της Ν.Δ. και η εξήγηση είναι μία και απλή: ο Μητσοτάκης επιλέγει ομοίους του κι απλά κρατάει μερικούς συντηρητικούς δεξιούς για να μαντρώνει «τα βώδια τους δεξιούς» ψηφοφόρους, όπως τους αποκαλεί σε αναρτήσεις της η συνεργάτις του Βίβιαν Ευθυμιοπούλου. Αυτοί δε οι σκληροί τάχα «δεξιοί», με ομαδάρχη τον Αδωνι, έχουν ρουφήξει μια δωδεκάδα φρέσκα αβγά για τον Καιρίδη, ο οποίος είναι και αυθάδης. Ουδείς πρωτοκλασάτος σήκωσε το ανάστημά του να πει καθαρά «διώξτε τον». Ούτε το ψέλλισαν, έμπλεοι φόβου, διότι τα κακομαθημένα πλουσιόπαιδα είναι και αυταρχικά και σου λέει «κάτσε μη φάμε φόλα εκτός ψηφοδελτίων στο παρά ένα».

Η εξουσία, έστω ως προοπτική, τελικά είναι για κάποιους πιο γλυκιά κι από μην πω τι. Kοτζάμ γυναίκες ή άντρες 1,80 τους κάνει 1,10. Μερικοί δε, εκ της Πειραιώς ορμώμενοι, απαντούν επιθετικά, πως η καταγγελία της συριζοποίησης των εθνικών θέσεων της Ν.Δ. τάχα εξυπηρετεί τον ΣΥΡΙΖΑ! Αυτοί φοράνε τα φουστάνια της Ρεπούση και τα βρακιά του Φίλη και φταίμε εμείς που τo καταγγέλλουμε. Φοβούνται μη τυχόν η κριτική αυτή μπει εμπόδιο ανάμεσα σε αυτούς και στο Δημόσιο Ταμείο! Ομως, ό,τι κι αν πουν, ό,τι κι αν κάνουν, τα περί «τεχνητού Εθνους», «γενοκτολογίας, γενοκτολαγνείας», και της Γενοκτονίας των Ποντίων ως εφευρήματος του ελληνικού συστήματος τη δεκαετία του 1980, δεν σώζονται, ακόμη κι αν ο Καιρίδης αυτοπυρποληθεί στην Παναγία Σουμελά και χορέψει Πυρρίχιο σε αναμμένα κάρβουνα. Παρ’ όλα αυτά «Καιρίδη δαγκωτό», έγραψε στο Facebook ο φίλος μου ο Γιώργος Μουρούτης. Γιώργο μου, επειδή σε αγαπώ 26 χρόνια τώρα, ελπίζω να έχεις κάνει εμβόλια…

*Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ
www.neadexia.gr

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα