Τραγωδία με τρεις νεκρούς σε φαράγγι

Ζευγάρι από τη Σιγκαπούρη και ένας Ελληνας άφησαν την τελευταία τους πνοή κάνοντας καταρρίχηση στο ΞυλόκαστροΣε ανείπωτη τραγωδία εξελίχθηκε η καταρρίχηση (canyoning) ενός ζευγαριού τουριστών από τη Σιγκαπούρη και δύο Ελλήνων εκπαιδευτών από την Αθήνα στο φαράγγι του Αγίου Λουκά, στο Ξυλόκαστρο, αφού οι τρεις από αυτούς άφησαν την τελευταία τους πνοή κατά τη διάρκεια της κατάβασης.

Οι δύο Ασιάτες και οι δύο Ελληνες -ο εκπαιδευτής και ο βοηθός του- ξεκίνησαν την εκδρομή το πρωί του Σαββάτου. Οι ώρες περνούσαν, όταν όμως έφτασε το απόγευμα, η σύζυγος ενός εκ των εκπαιδευτών ανησύχησε, γιατί δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τον άνδρα της. Ετσι, ειδοποίησε την Πυροσβεστική, που έφτασε στο φαράγγι και ξεκίνησε επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης. Ωστόσο, το φως της μέρας είχε πέσει και ανέλαβαν η 1η και η 6η ΕΜΑΚ.

Λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε νεκρός ο άνδρας από τη Σιγκαπούρη, ενώ οι δυνάμεις συνέχιζαν να επιχειρούν αναζητώντας τους άλλους τρεις. Η ώρα ήταν περασμένη, όταν ακούστηκαν κάποιες αδύναμες κραυγές και, παρά το πυκνό σκοτάδι, οι διασώστες προσπάθησαν να βρουν το σημείο από το οποίο προέρχονταν. Ωστόσο, η ορατότητα ήταν μειωμένη και το σημείο δύσβατο, με αποτέλεσμα να μην τα καταφέρουν.

Τους βρήκαν το πρωί

Οταν ανέτειλε ο ήλιος, μπόρεσαν να εντοπίσουν τα άψυχα σώματα της 40χρονης γυναίκας από τη Σιγκαπούρη και του 40χρονου βοηθού εκπαιδευτή. Ο συνομήλικός τους εκπαιδευτής ήταν ο μοναδικός επιζών, ο οποίος μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.

Πάντως, ως αργά χθες το βράδυ ο 40χρονος δεν ήταν σε θέση να διαφωτίσει τις Αρχές, που διενεργούν έρευνα για να φωτίσουν τα αίτια του δυστυχήματος στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, καθώς η κατάσταση της υγείας του δεν το επέτρεπε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως λένε οι πυροσβέστες που συμμετείχαν στην επιχείρηση, στο φαράγγι υπήρχαν πολλά νερά από χιόνια που έλιωσαν και δεν αποκλείεται το συγκεκριμένο στοιχείο να έπαιξε ρόλο στην τραγωδία.

Τραυματίστηκε Γερμανός στο Λεωνίδιο

 Εξάλλου, χθες το απόγευμα πυροσβέστες ανέσυραν έναν 46χρονο Γερμανό που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια αναρρίχησής του σε βραχώδη περιοχή στο Λεωνίδιο Αρκαδίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αναρριχητής τραυματίστηκε ύστερα από πτώση, ενώ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα