Φροντίδα σε παιδιά που βιώνουν την απώλεια

Ο οργανισμός Μέριμνα επί 24 χρόνια μετατρέπει την οδύνη του πένθους σε ψυχική δύναμη και αγάπη για τη ζωήΜε όραμα τη δωρεάν παροχή ποιοτικής φροντίδας σε παιδιά και γονείς που θρηνούν την απώλεια ζωής, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Μέριμνα εδώ και 24 χρόνια έχει βρει τον τρόπο να μετατρέπει την οδύνη του πένθους σε ψυχική δύναμη και αγάπη για τη ζωή.

Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται και από το σπουδαίο έργο που παρέχουν κάθε χρόνο οι εξειδικευμένοι ψυχολόγοι του οργανισμού, οι οποίοι προσφέρουν στήριξη σε 739 γονείς και παιδιά, ανακουφιστική φροντίδα σε 110 οικογένειες, συμβουλευτική στήριξη σε 130 σχολικές κοινότητες και συμβουλευτική μέσω τηλεφώνου σε 270 γονείς, εκπαιδευτικούς και ψυχολόγους.

Το πιο πρόσφατο έργο της Μέριμνας, το οποίο ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Ιούλιο, είναι η στήριξη που παρέχει σε μαθητές των σχολείων της ανατολικής Αττικής, σε δήμους που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές.

Το ίδιο είχε κάνει και για τους μαθητές σχολείων του Πύργου και της Αμαλιάδας μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007, ενώ στάθηκε και στο πλευρό μαθητών και οικογενειών της Φαρκαδόνας μετά το φρικτό τροχαίο δυστύχημα στο πέταλο του Μαλιακού, όπου έχασαν τη ζωή τους επτά μαθητές.

Σε μια προσπάθεια στήριξης της Μέριμνας, η «δημοκρατία» παρουσιάζει τους στόχους του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, που είναι:
• H παροχή υπηρεσιών στο παιδί που πενθεί την απώλεια αγαπημένου προσώπου ή στο παιδί που πάσχει από απειλητική για τη ζωή ασθένεια, σε συνδυασμό με τη στήριξη της οικογένειάς του.
• Η εξειδικευμένη κατάρτιση επαγγελματιών ψυχικής υγείας και εκπαιδευτικών στη στήριξη παιδιών που βιώνουν εμπειρίες αρρώστιας, απώλειας ή θανάτου, καθώς και η επιμόρφωση των επαγγελματιών υγείας.
• Η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και η έρευνα σε θέματα που αφορούν τις επιπτώσεις της βαριάς αρρώστιας και του θανάτου στη ζωή των παιδιών και των οικογενειών τους.

Ζητείται ενίσχυση για πέντε προγράμματα

Ο επιστημονικός φορέας έχει δημιουργήσει πέντε προγράμματα, για τα οποία ζητεί ηθική και οικονομική συμπαράσταση, ώστε να συνεχίσει η Μέριμνα να προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες της σε παιδιά, οικογένειες, σχολικές και ευρύτερες κοινότητες στη χώρα. Τα προγράμματα είναι τα εξής:
1. Ψυχολογική στήριξη για παιδιά που θρηνούν την απώλεια γονιού κάτω από τραυματικές συνθήκες.
2. Λειτουργία τηλεφωνικών γραμμών στήριξης και συμβουλευτικής στην αρρώστια και στον θάνατο.
3. Ψυχολογική στήριξη για παιδιά με σοβαρά άρρωστο γονιό.
4. Ανακουφιστική φροντίδα στο σπίτι για το σοβαρά άρρωστο παιδί.
5. Υποστηρικτικές δράσεις για οικογένειες που θρηνούν την απώλεια παιδιού.

Τρόποι οικονομικής ενίσχυσης:
• με επιταγή με δικαιούχο τη Μέριμνα,
• μέσω site με την πιστωτική κάρτα σας (www.merimna.org.gr),
• μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς, δικαιούχος: Μέριμνα. Αρ. Λογαριασμού: 5053045477431.
ΙΒΑΝ: GR5801720530005053045477431/BIC: RIPBGRAA

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα