Πυρ ομαδόν στον είρωνα Γαβρόγλου

Στο στόχαστρο το σχέδιο για τα ΑΕΙ και ο χρόνος που ήρθε στη Βουλή, ενώ ο υπουργός επέλεξε τη θρησκεία (!) για να επιτεθεί στο ΚΚΕΟ μοβροντία πυρών για το νομοσχέδιο για τον νέο τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δέχεται ο είρωνας Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος, παρόλο που έχει σύσσωμη την αντιπολίτευση απέναντί του (αλλά και τους καθηγητές και τους μαθητές, όπως φάνηκε στο χθεσινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα), όχι μόνο δεν κάνει ούτε μισό βήμα πίσω στις προωθούμενες αλλαγές, αλλά, καταφεύγοντας σε φτηνό χιούμορ, χλευάζει τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που του ασκούν κριτική.

Η Ν.Δ. ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου, με τον αντιπρόεδρο του κόμματος Αδωνι Γεωργιάδη να εξαπολύει δριμεία επίθεση στον υπουργό Παιδείας σχολιάζοντας: «Θέλετε, αντί να είναι παράδειγμα προς αποφυγή τα ελληνικά που μιλάει ο Τσίπρας, να μιλάνε όλοι αυτού του επιπέδου τα ελληνικά».

Οταν δε η «γαλάζια» Νίκη Κεραμέως κατήγγειλε ότι το νομοσχέδιο είναι 1.200 σελίδων, ο αλαζόνας υπουργός θεώρησε σωστό να σχολιάσει, απευθυνόμενος στη Ν.Δ., ότι «έπρεπε να μας ζητήσετε να σας στείλουμε βοηθούς να σας βοηθήσουν στην ανάγνωση». Λάβρος κατά του υπουργού εμφανίστηκε και ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος υποστήριξε ότι με το νομοσχέδιο το λύκειο γίνεται αρένα ανταγωνισμού, ενώ τον έψεξε για το «υφάκι» του, καταγγέλλοντας πως, προκειμένου να αποφύγει τις αντιδράσεις, είναι «ικανός να φέρει το νομοσχέδιο για την Παιδεία ακόμα και την Κυριακή του Πάσχα».

Κατά του Παφίλη

Είχε προηγηθεί η απίστευτη επίθεση του υπουργού στο ΚΚΕ και συγκεκριμένα στον Θανάση Παφίλη, ο οποίος ανέφερε ότι είναι «άθλιο» το να έρχονται νομοσχέδια του υπουργείου Παιδείας μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα με κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια, και τον υπουργό να σχολιάζει, άστοχα, πως «δεν ήξερα ότι είναι τόσο θρησκευόμενο το ΚΚΕ».

Την ίδια ώρα ο υπουργός δέχεται και φίλια πυρά, με τον Τάσο Κουράκη του ΣΥΡΙΖΑ να ζητά την απόσυρση του άρθρου 98 για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων κολεγίων, σχολιάζοντας ότι με το άρθρο «κινούμαστε οριακά, έως ότου να διολισθήσουμε, στην ανατροπή του άρθρου 16». Το νομοσχέδιο ψηφίζεται το μεσημέρι με ονομαστική ψηφοφορία που αιτήθηκε η Ν.Δ., ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν και πολιτικοί αρχηγοί.

Να σημειωθεί ότι η Ν.Δ. καταγγέλλει ακόμη πως η κυβέρνηση νομοθετεί μέσω βουλευτικών τροπολογιών, με μία εξ αυτών μάλιστα να ιδρύει νέο τμήμα Μουσικολογίας, κάτι, που σύμφωνα με την κυρία Κεραμέως, «δεν έχει προηγούμενο».
Σημειωτέον ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν συμμετέχει καν στη συζήτηση, δηλώνοντας ότι αρνείται να συμπράξει σε ένα νομοσχέδιο που διαλύει το λύκειο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα