Συνελήφθησαν τρεις Ελληνες «πειρατές» στη Νιγηρία, σε φορτηγό που μετέφερε όπλα

Αντιμέτωποι με κατηγορίες για πειρατεία και λαθρεμπόριο βρίσκονται τρεις Ελληνες, τους οποίους «τσάκωσε» το πολεμικό ναυτικό της Νιγηρίας σε πλοίο που έπλεε στα χωρικά ύδατα της χώρας και στο εσωτερικό του βρέθηκε στρατιωτικός εξοπλισμός Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν ακόμα έξι άτομα, που επίσης συνελήφθησαν.

Τη φορτηγίδα «Sea Angel 3» προσέγγισε για έλεγχο το πλοίο του πολεμικού ναυτικού της Νιγηρίας «NNS Centenary», στο πλαίσιο κοινών επιχειρήσεων που διεξάγονται στην ευρύτερη περιοχή μαζί με το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό. Οι ασαφείς απαντήσεις που έδωσε ο πλοίαρχος σε ερωτήσεις σχετικά με τον αριθμό των μελών του πληρώματος, τον λόγο για τον οποίον το πλοίο ήταν βαμμένο με ειδικό χρώμα θαλάσσιας παραλλαγής και γιατί ήταν απενεργοποιημένο το GPS, που δείχνει την ακριβή θέση όπως προβλέπεται, έκαναν τους Νιγηριανούς να προχωρήσουν σε ενδελεχή έρευνα.

Τελικά, στους χώρους του πλοίου εντοπίστηκαν τέσσερα πολεμικά τυφέκια Bernelli MI-1, περισσότερες από 1.000 σφαίρες και στρατιωτικός εξοπλισμός, όπως συστήματα επικοινωνιών. Αμέσως συνελήφθησαν οι Ελληνες Σπυρίδων Α. 54 χρόνων, Χρήστος Κ. 57 χρόνων και Στυλιανός Π. 34 χρόνων, ένας 50χρονος Αμερικανός που κατείχε επίσημο έγγραφο με το όνομά του αλλά με άλλη φωτογραφία, καθώς και άλλοι πέντε που δήλωσαν Νιγηριανοί και ισχυρίστηκαν ότι προσελήφθησαν ως πλήρωμα, χωρίς να γνωρίζουν για τον οπλισμό που βρισκόταν στο πλοίο.

Νιγηριανός αξιωματούχος δήλωσε ότι κανείς από τους συλληφθέντες που είχαν διαβατήριο δεν είχε θεώρηση εισόδου στη χώρα. «Το διαβατήριό τους έχει εισόδους και εξόδους από τη Νότια Αφρική, την Ευρώπη, τη Λιβερία και τις ΗΠΑ. Είναι προφανές ότι εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας» είπε χαρακτηριστικά, ενώ στρατιωτικός που συμμετείχε στην έρευνα εξήγησε ότι οι Αρχές κατάλαβαν ότι πρόκειται για πειρατές από τα όπλα που εντοπίστηκαν στο πλοίο και από τα ψέματα που ειπώθηκαν.

«Υπήρχαν και άλλοι που δεν είχαν διαβατήριο και ισχυρίστηκαν ότι είναι Νιγηριανοί. Είναι πολύ πιθανό να μην είναι καν Νιγηριανοί» σχολίασε ο ίδιος. Σημειώνεται ότι την υπόθεση ερευνούν η υπηρεσία μετανάστευσης και η INTERPOL Νιγηρίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα