Τελευταίος μήνας για θέατρο

Λίγες και… καλές παραστάσεις που συνεχίζονται έως τα τέλη Μαΐου στις σκηνές της ΑθήναςΑπό τη 
Γιώτα Βαζούρα 

Μπορεί η θεατρική αυλαία στις περισσότερες σκηνές της πόλης να έχει κατέβει, ωστόσο δεν είναι λίγες οι παραστάσεις οι οποίες συνεχίζονται κανονικά και μετά τις γιορτές, κρατώντας ζεστό για λίγο ακόμη το θεατρικό σανίδι.

Μέχρι τις 19 Μαΐου θα παραταθεί η κορυφαία πολιτική σάτιρα του Δημήτρη Ψαθά «Ζητείται ψεύτης», η οποία παίζεται στο Παλλάς με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Παρτσαλάκη, Αλέξη Γεωργούλη και Ναταλία Δραγούμη, ενώ ο εξαιρετικός «Γιούγκερμαν» με τους Γιάννη Στάνκογλου και Ζέτα Μακρυπούλια θα παραμείνει στο Θέατρο «Πορεία» μέχρι τις 2 Ιουνίου.

Τελευταία ευκαιρία για να απολαύσει κανείς την παράσταση του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα;», που μιλά για τη μοναδική ιστορία ενός αυτιστικού και ευφυούς παιδιού, με πρωταγωνιστές τους Θέμη Πάνου και Αλεξάνδρα Αϊδίνη. Η παράσταση ολοκληρώνεται στις 19 Μαΐου, στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη», όπως και ο «Αγριος Σπόρος» του Γιάννη Τσίρου στο «Επι Κολωνώ», μια από τις ωραιότερες παραστάσεις των τελευταίων ετών.

Τις ίδιες ημέρες, ύστερα από μια ιδιαίτερα επιτυχημένη σεζόν, ολοκληρώνεται και το θεατρικό έργο «Κάθε Τρίτη με τον Μόρι» με τους Γρηγόρη Βαλτινό και Γιάννη Σαρακατσάνη, ενώ οι «Βρικόλακες» του Ιψεν σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, με τους Ρένη Πιττακή και Μιχάλη Σαράντη, στο Θέατρο Τέχνης – «Κάρολος Κουν», θα ρίξουν αυλαία στις 21 Μαΐου.

Σε λίγες ημέρες (05/05) θα ολοκληρωθεί το θεατρικό έργο του Εντουαρντ Αλμπι «Γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια;», το οποίο σκηνοθετεί ο Νικορέστης Χανιωτάκης, στο Θέατρο «Θησείον», με τους Νίκο Κουρή και Λουκία Μιχαλοπούλου.

«Πράσινο φως» έως τις 26 Μαΐου πήρε και το πολιτικό-ρομαντικό μυθιστόρημα του Βικτόρ Ουγκό, «Ο άνθρωπος που γελά», το οποίο ανεβαίνει στη σκηνή Rex του Εθνικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή. Την ίδια ημέρα ολοκληρώνεται και ο «Μισάνθρωπος» του Μολιέρου, που ανεβαίνει ξανά στην κρατική μας σκηνή σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, με τον Μιχαήλ Μαρμαρινό να κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Τέλος, ο «Αμπιγιέρ» του Ρόναλντ Χάργουντ, με τους Αλέξανδρο Μυλωνά και Μανώλη Βακούση, θα φιλοξενείται στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας – Β’ Σκηνή έως τις 22 Μαΐου, ενώ στις 25 Μαΐου ρίχνει αυλαία η παράσταση «Το παγκάκι» στο «Τόπος αλλού», με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Κιμούλη και Φωτεινή Μπαξεβάνη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα