Μια «Κούκου» στους δρόμους

Η Νάντια Ρηγάτου μιλά για τη συμμετοχή της στην ομάδα της πρωινής εκπομπής του StarΑπό τη
Μαρία Ανδρέου

Η δημοσιογράφος Νάντια Ρηγάτου έχει καταφέρει με το κέφι και τα σπιρτόζικα ρεπορτάζ της να δέσει με την ομάδα της πρωινής εκπομπής του Star «Στη φωλιά των Κου Κου» και όλοι μαζί να κρατούν μια όμορφη συντροφιά στο τηλεοπτικό κοινό. Η Νάντια αναφέρει γι’ αυτήν την αποδοχή: «Είμαστε μια παρέα με πολύ χιούμορ, χωρίς καμία διάθεση να προσβάλουμε ή να κακολογήσουμε κάποιον για να κερδίσουμε το ενδιαφέρον των τηλεθεατών. Μια δημιουργική ομάδα μπρος αλλά και πίσω από τις κάμερες που πιστεύει στη δύναμη της ευγένειας και της αξιοπρέπειας». 

Τη ρωτάμε τι της λέει ο κόσμος στον δρόμο και εκείνη απαντά με γέλια: «Συνήθως “Κούκου, καλημέρα” ή “Γεια σου, Νάντια Κούκου” ή “α, η Κούκου φίλη μας”… Εχει αναπτυχθεί ένας “κούκου” κώδικας επικοινωνίας, που μας γεμίζει όλους χαρά και αυτό είναι υπέροχο». Και συνεχίζει με νόημα: «Στις λαϊκές αγορές όπου πάω για τις ανάγκες της στήλης “Ακου τους παλιούς” σχεδόν κάθε μέρα μιλάω με ηλικιωμένους. Η οικογένεια για τους πιο μεγάλους ήταν ανέκαθεν η δύναμή τους, η επένδυση ζωής τους. Το ευχάριστο είναι ότι πλέον το αντιλαμβάνονται και οι νεότεροι. Σε έναν κόσμο που όλα καταρρέουν η οικογένεια είναι η μόνη σταθερά. Η κρίση ανέδειξε εκ νέου τον θεσμό της οικογένειας. Για μένα, για να σας δώσω ένα παράδειγμα, γιορτές σημαίνει οικογένεια. Οπου είναι η μαμά και ο μπαμπάς εκεί γιορτάζω κάθε χρόνο. Το Πάσχα, που είναι η αγαπημένη μου γιορτή, βρέθηκα στην αγκαλιά τους. Ξεκούραση, μπάνιο στη θάλασσα και λίγο φαγητό παραπάνω, έτσι γιατί το απαιτούν οι μέρες».

«Συντροφιά»

Η δημοσιογράφος, που υπηρετεί δεκατρία χρόνια την τηλεόραση, μιλάει για την αμεσότητα του μέσου: «Ο,τι αρνητικό κι αν λένε για την τηλεόραση, για κάποιους μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους ή για μερικούς που δεν έχουν την πολυτέλεια να σηκωθούν από το κρεβάτι ή να βγουν από το σπίτι είναι η μοναδική συντροφιά, ίσως και η μοναδική διέξοδος, και αυτό για μένα την κάνει πολύτιμη. Το ίντερνετ έχει ακόμα δρόμο…» Η Νάντια Ρηγάτου έχει υπηρετήσει την πρωινή ζώνη και από άλλα τηλεοπτικά κανάλια και, όπως φαίνεται, έχει κάτι που της αρέσει: «Η θεματολογία των πρωινών είναι πάνω κάτω η ίδια. Αυτό που αλλάζει είναι η προσέγγιση. Η αστρολογία και η μαγειρική είναι σταθερές αξίες. Στη μόδα και στην ομορφιά απήχηση έχουν οι πιο οικονομικές και έξυπνες λύσεις. Και όσο για το lifestyle, πάντα θα έχει τη δική του θέση στις καρδιές των τηλεθεατών. Το παιχνίδι καθορίζεται από τα πρόσωπα, ποιους επιλέγει το κοινό να βάλει στο σπίτι του». Και συμπληρώνει: «Η Κατερίνα Καραβάτου και ο Κρατερός Κατσούλης είναι οι συνεργάτες που θα ήθελα να έχω για πάντα. Δεν τους ήξερα, δεν είχε τύχει να τους κάνω ποτέ συνέντευξη. Τους γνώρισα στη “Φωλιά των Κου Κου” και με έκαναν την πιο ευτυχισμένη δημοσιογράφο της ελληνικής τηλεόρασης. Σαν να με αποζημίωσε το σύμπαν για όσες φορές είχα κλάψει σε προηγούμενες συνεργασίες. Νομίζω φαίνεται η χαρά μου κάθε φορά που κάνουμε ζωντανή σύνδεση… Οπως ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου έχει η Ράνια Θρασκιά, που ενώ στο “Joy” στον ΑΝΤ1, όπου συνεργαστήκαμε, δεν υπήρχε αρχικά κάποια ενότητα για να παρουσιάσω κάτι μπροστά από τις κάμερες, η Ράνια σκέφτηκε μια νέα ενότητα για να συνεχίσω να κυνηγάω το όνειρό μου. Και να μην ξεχάσω ότι η πιο διδακτική μου συνεργασία ήταν η χρονιά που βρέθηκα στο “Πρωινό του Mega” με τον Μάρκο Σεφερλή. Δεν υπάρχει πιο συναρπαστικό πράγμα από το να συνεργάζεσαι με υπερταλαντούχους ανθρώπους όπως ο Μάρκος. Η σεμνότητα και η ταπεινότητά του εκτός κάμερας είναι συγκλονιστικές». 

Τη ρωτάμε αν θα ήθελε κάποια στιγμή να κάνει τη δική της εκπομπή στην τηλεόραση και εκείνη απαντά: «Φυσικά και θα ήθελα. Είναι κάτι που θα μου έδινε μεγάλη χαρά. Αλλά δεν είμαι ο τύπος που θα μπορούσα να κάτσω σαν βαλσαμωμένη σε ένα πλατό να κάνω την ωραία, αλλά ούτε την κακιά σίγουρα. Θα ήθελα κάτι πιο ζωηρό, κάτι αστείο και κάτι που να εστιάζει στη χαρούμενη πλευρά της ζωής… Ισως τελικά αυτό που κάνω στον δρόμο με τους ανθρώπους είναι αυτό που αγαπώ περισσότερο».

«Κολλημένη» με το θέατρο

Τέλος, η συζήτηση ήρθε και στο πρόγραμμα της φετινής σεζόν. H δημοσιογράφος λέει: «Είμαι ένας άνθρωπος που σχεδόν κάθε βράδυ, όση κούραση κι αν έχω, θα πάω θέατρο. Ρώτα με για όποια παράσταση θες, να σου πω. Γι’ αυτό και τους ηθοποιούς τούς νιώθω περισσότερο δικούς μου ανθρώπους από τους δημοσιογράφους. Αν ξεκινούσα τώρα την επαγγελματική μου ζωή, θα γινόμουν ηθοποιός. Τα βράδια, όμως, που είμαι σπίτι εννοείται ότι θα δω “ΜasterChef”!»

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα