Κομμάτι τηλεοπτικής πίτας σε 4 μικρούς!

Τι προβλέπει η ΚΥΑ, η οποία δημοσιεύτηκε χθες, για τον χρόνο προβολής στα ΜΜΕ των πολιτικών κομμάτων!Λίγες ώρες μετά την κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον χρόνο προβολής των πολιτικών κομμάτων στα ΜΜΕ, αυτή δημοσιεύτηκε τελικά στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, με την υπογραφή των Αλέξη Χαρίτση, Νίκου Παππά και Λευτέρη Κρέτσου. 

Από τα αξιοσημείωτα, το γεγονός ότι δίδεται τηλεοπτικός χρόνος στα κόμματα του Νότη Μαριά («Ελλάδα, ο άλλος δρόμος»), του Παναγιώτη Λαφαζάνη (ΛΑ.Ε)., του Γιάνη Βαρουφάκη (ΜέΡΑ 25) και του Ελευθέριου Συναδινού (ΠΑΤΡΙΕ), επειδή εκπροσωπούνται στην παρούσα σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μέσω εν ενεργεία ευρωβουλευτών. Αντίστοιχα, τηλεοπτικός χρόνος δίνεται και στο κόμμα της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα (ΝΕΟ), επειδή εκπροσωπείται από την ίδια στη σημερινή Βουλή των Ελλήνων. 

Την ίδια στιγμή, όμως, προκαλείται εύλογη δυσαρέσκεια στα κόμματα που θα κατέβουν στις ευρωεκλογές αλλά δεν έτυχε να εκπροσωπούνται από μέλος τους στην Ευρωβουλή ή στην ελληνική Βουλή, ακόμα κι αν στις δημοσκοπήσεις βρίσκονται στα ίδια ή και υψηλότερα επίπεδα από τις προαναφερόμενες πολιτικές δυνάμεις. 

Ο χρόνος που διατίθεται για τη μετάδοση διαφημιστικών μηνυμάτων των πολιτικών κομμάτων και των συνασπισμών συνεργαζόμενων κομμάτων και πολιτικών κινήσεων στους ιδιωτικούς ενημερωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς επίγειας μετάδοσης εθνικής εμβέλειας, καθώς και στους φορείς παροχής συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών μέσω δορυφόρου δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το 20% του ημερήσιου χρόνου μετάδοσης ραδιοφωνικών ή τηλεοπτικών προγραμμάτων, αντίστοιχα. 

Ο καταμερισμός του χρόνου αυτού δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τα τέσσερα λεπτά της ώρας ανά ώρα, μη συνυπολογιζόμενου του επιτρεπόμενου ανά ώρα ορίου των 12 λεπτών του χρόνου μετάδοσης των διαφημιστικών μηνυμάτων. 

Ο χρόνος που διατίθεται για τη μετάδοση διαφημιστικών μηνυμάτων των πολιτικών κομμάτων και των συνασπισμών συνεργαζόμενων κομμάτων και πολιτικών κινήσεων, για τη συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές, στους ιδιωτικούς ενημερωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς επίγειας μετάδοσης περιφερειακής εμβέλειας, καθώς και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς καθορίζεται σε οκτώ λεπτά της ώρας ημερησίως.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα