Ο «Ιησούς» στη Σαλαμίνα για γυρίσματα

Στη Σαλαμίνα βρίσκεται εδώ και μερικές ημέρες ο Ρόμπερτ Πάουελ, ο ηθοποιός που έχει ταυτιστεί με τη θρυλική σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ», στην οποία πρωταγωνίστησε Ο Πάουελ είναι ένας εκ των ηθοποιών της νέας ταινίας του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Φώτη Κωνσταντινίδη, η οποία περιγράφει την αληθινή ιστορία του Τζο, πιλότου της RAF, το αεροσκάφος του οποίου καταρρίφθηκε τον Οκτώβριο του 1944 στη Σαλαμίνα.

Για την πραγματοποίηση της ταινίας οι δύο εκπαιδευτικοί του νησιού, η Βάσω Θεοδωρακοπούλου και ο Στέλιος Καθαρός, αφιέρωσαν χρόνια στην αναζήτηση στοιχείων και προσωπικών αντικειμένων του πιλότου. Ολα όσα ανακάλυψαν δόθηκαν στον σεναριογράφο και σκηνοθέτη της ταινίας Φώτη Κωνσταντινίδη. Ποια είναι, όμως, η ιστορία του Τζο; Στην κατοχική Σαλαμίνα, λίγες μέρες πριν από την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων, μια ήρεμη κατά τα άλλα ημέρα σημαδεύει τη ζωή τριών ανθρώπων. Ενα συμμαχικό αεροσκάφος της RAF καταρρίπτεται, ο πιλότος φυγαδεύεται προσωρινά από έναν ντόπιο αγρότη και μια νεαρή κοπέλα, η οποία ξεφεύγει την τελευταία στιγμή.

Ο αγρότης πληρώνει, όμως, τη μεγαλοψυχία του με τίμημα την εκτέλεσή του, ενώ ο πιλότος πιάνεται αιχμάλωτος και η τύχη του αγνοείται από τότε. Η κοπέλα -γιαγιά πια- αποκαλύπτει το μεγάλο μυστικό, ότι κρατάει στην μπιζουτιέρα της καλά φυλαγμένο ένα δαχτυλίδι που της είχε δώσει ο πιλότος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα